Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Європейські умови для майбутніх олімпійців

У Сумах відкрили ліцей-інтернат для 220 юних спортсменів
31 травня, 2017 - 12:01
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Відкриття в Сумах новітнього гуртожитку Дитячо-юнацької спортивної школи «Футбольний центр «Барса» називають подією загальнонаціонального масштабу. Уже на початку наступного навчального року, у вересні 2017-го, він зможе прийняти 220 юних спортсменів. І не лише із Сумської області, і не лише футболістів. До вересня дев’ятиповерхову будівлю, зведену біля сучасного стадіону, облаштують остаточно, за європейськими зразками.

Новозбудований об’єкт ще до відкриття «переріс» статус гуртожитку, адже пропонує не тільки кімнати для проживання дітей, котрі займаються спортом: тут є їдальня, тренажерний зал, комп’ютерні класи, передбачено аудиторії для лекцій. Створено всі умови для того, щоб діти не лише тренувалися, а й могли повноцінно розвиватися, відпочивати.

У будівництво ліцею-інтернату вкладено 48 млн гривень. За словами голови Сумської облдержадміністрації Миколи КЛОЧКА, це результат співпраці депутатів обласної ради, які ухвалювали рішення про надання необхідних коштів.  «Незважаючи на свої політичні розбіжності, депутати були одностайними в тому, щоб профінансувати цей об’єкт, — зазначив Микола Клочко. — Усе для того, щоб наші діти могли мати спортивне, олімпійське майбутнє».

В урочистій події брали участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко, президент Федерації біатлону України, перший віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак,  перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Віктор Корж, народні депутати України. А також як почесні гості — зірки спортивного олімпу біатлоністка Віта Семеренко та плавець Денис Силантьєв.

У своєму вітальному слові олімпійська чемпіонка, сумчанка Віта Семеренко висловила надію, що в найближчому майбутньому буде знайдено можливість підтримати й вітчизняний біатлон. А саме — щодо будівництва сучасного тренувального комплексу в селі Токарі Сумської області.

Алла АКІМЕНКО, Суми
Газета: 
Рубрика: