Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Зона росту»

Сьогодні — Міжнародний день захисту дітей
1 червня, 2012 - 00:00
ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА / «День»

Із цієї нагоди в київській книгарні «Є», що на вулиці Лисенка, 3, відбулася розмова на тему «Зона росту: чи можуть батьки довірити виховання дітей літературі?». У ній брали участь: головний редактор журналу «Однокласник» Сергій Іванюк та письменниця Лариса Денисенко. До речі, віднедавна Лариса також займається дитячими журналами з прав людини: «Правобуквариком» — для малечі та «Абеткою права» — для підлітків.

Розмова була про тенденції розвитку дитячої літератури, і про те, як дорослі виростають із дітей, а сучасна література — із класики, і зрештою, що ми нав’язуємо дітям і чого їх позбавляємо: користь та обтяжливість знань.

— Власне, хотілося поговорити про те, який вплив на дітей мають дитячі ЗМІ, тобто журнали, що виходять щомісяця або щоквартально, — уточнює Лариса ДЕНИСЕНКО. — А саме, що в них можна знайти цікавого й корисного, адже зараз дуже багато інформації, доступної через Інтернет. (А діти починають користуватися ним змалку.) Словом, що таке можуть запропонувати журнали, чого немає в мережі та не знайдеш у книжках. Видання, якими я займаюся, стосуються правозахисту, тож моє завдання — донести школяреві початкових, середніх і старших класів усвідомлення того, що право — це не якась абстракція і ним потрібно користуватися щодня.

Надія ТИСЯЧНА, «День»
Газета: