Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Єврокубкова осінь

Сьогодні донецький «Шахтар» зіграє з італійським «Наполі» в межах групового етапу Ліги чемпіонів
13 вересня, 2017 - 10:47
ФОТО РЕЙТЕР

13 вересня в першому турі групового раунду Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» зустрінеться з італійським «Наполі». «Шахтар» удванадцяте за свою історію бере участь у груповому раунді Ліги чемпіонів УЄФА. П’ять разів «оранжево-чорні» розпочинали турнір із перемоги, стільки ж поступалися в першому турі й одного разу зіграли внічию. Хоча більшість букмекерів фаворитом зустрічі називають італійців, наші «гірники» до старту в Ліги чемпіонів підходять з хорошим бойовим духом — у статусі лідера української Прем’єр-ліги і з переможною серією з шести поєдинків. До речі, цього сезону гравці «Шахтаря» забивають у середньому 2,1 м’яча за гру за 0,6 пропущених. Найкращим бомбардиром команди є Марлос (чотири м’ячі), топ-асистентом — Дарійо Срна (чотири гольові передачі).

За грою «гірників» особливо цікаво буде спостерігати, зокрема, й тому, що для головного тренера команди Паулу Фонсеки це буде своєрідним поверненням у найпрестижніший турнір Європи. Так, дебют португальського наставника в груповому раунді Ліги чемпіонів відбувся в сезоні 2013/2014. Тоді суперниками його «Порту» стали «Атлетіко» (Іспанія), «Зеніт» (Росія) та «Аустрія» (Австрія). Крім того, гра з «Наполі» може виявитись ювілейною, 100-ю для воротаря «Шахтаря» Андрія Пятова в єврокубках. На сьогодні голкіпер провів 62 матчі в Лізі чемпіонів, 36 — у Кубку УЄФА/Лізі Європи та один поєдинок за суперкубок УЄФА.

Нагадаємо, матч «Шахтар» — «Наполі» відбудеться сьогодні в Харкові на стадіоні «Металіст». Початок — о 21.45.

А вже завтра, 14 вересня, у межах першого туру групового турніру Ліги Європи УЄФА київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» зіграє з командою «Скендербеу» (Корча, Албанія). Початок — о 20.00.

Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: