Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

З «Днем» не розстаємось уже десятий рік

Дякуємо газеті за багатий і широкий світ просвітництва
12 січня, 2018 - 12:40
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Вельмишановна Ларисо Олексіївно! Шановна редакціє газети «День»!

Звертається до вас Ярослава Мілешко з міста Броди Львівської області. Я стала читачем газети «День» з 2008 року. Це був рік, коли наша країна відзначала 300-річчя Полтавської битви і 350-річчя блискучої перемоги козацьких військ під орудою І. Виговського над російською армією біля с. Шаповалівка.

На свої скромні пенсійні заощадження ми з чоловіком вирішили поїхати і відвідати місця, пов’язані з героїчними і трагічними подіями у визвольній боротьбі українського народу, поклонитися святій землі Батурина. Перебуваючи в с. Шаповалівка, ми познайомилися з газетою «День». Але це було дещо незвичайне знайомство. Чекаючи на автобусній зупинці, ми побачили сторінки газети, які хтось простелив на лавці після дощу. Очевидно, це були сторінки п’ятничного номера газети «День». Прочитавши перші статті, ми були вражені і зрозуміли, що нам до рук потрапили сторінки незвичайної газети високого журналістського рівня. Повернувшись додому, ми відразу передплатили газету «День», з якою не розстаємось ось уже десятий рік. Особливо хочу подякувати газеті «День» за надруковані мої спогади про звірства НКВС і загону Ковпака на Івано-Франківщині. Дуже щиро дякую за унікальний подарунок від газети — книгу «Гіацинтове сонце» і диски з музикою О. Богомолець на слова Л. Костенко. Це наша найцінніша сімейна реліквія, яку ми на схилі літ вирішили передати в дар нашій правнучці.

Дякуючи газеті за багатий і широкий світ просвітництва, ми постійно дізнаємося про видатних державних мужів, діячів у галузі науки, культури, мистецтва, про викреслені московськими ворогами імена українських письменників.

Тому в мене є прохання до Вас, пані Ларисо, якщо це можливо, надрукувати на сторінках газети матеріали про письменника Богдана Лепкого, автора трилогії «Мазепа» і його брата — поета, журналіста і композитора Левка Лепкого, співця стрілецьких пісень, автора знаменитої пісні «Журавлі» на слова його брата. Відомо, що обидва брати встигли за день до московської навали «визволителів» виїхати в Польщу і цим врятувати своє життя.

Вельмишановна Ларисо Олексіївно! В цю Новорічно-Різдвяну пору висловлюємо Вам і Вашій родині найщиріші побажання здоров’я, добра, миру, веселих свят. З великою увагою слідкуємо за Вашими вдумливими виступами по телебаченню.

Щира подяка і низький уклін Вам за Вашу невтомну боротьбу за Україну.

З глибокою пошаною Ярослава МІЛЕШКО, Броди

Газета: 
Рубрика: