Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Ми відкрили новий етап»

У вівторок відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки — української крилатої ракети наземного базування
31 січня, 2018 - 10:54
ФОТО НАДАНО РНБО

Ракета здатна точно уражати наземні та морські цілі. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, йдеться на сайті РНБО.

За його словами, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України. «Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети», — пояснив він.

Турчинов також повідомив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, а й морського та повітряного базування».

«Випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», — наголосив секретар РНБО України, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».

Газета: 
Рубрика: