Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Українці володіють унікальним бойовим досвідом»

На Львівщині завершились батальйонні тактичні навчання однієї з бригад за програмою «Багатонаціональної тренувальної місії — Україна» (JMTG-U)
28 березня, 2018 - 10:43
ФОТО НАДАНО МІНІСТЕРСТВОМ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершились батальйонні тактичні навчання однієї з бригад ОК «Захід» за програмою «Багатонаціональної тренувальної місії — Україна» (JMTG-U) за участі іноземних інструкторів держав-членів НАТО. Ці батальйонні навчання стали кульмінацією 55-денної підготовки військовослужбовців за участю іноземних інструкторів, які були у складі як підрозділів ЗС України, так і в частинах ймовірного ворога. Про це йдеться на  сайті Міноборони.

«Українці володіють унікальним бойовим досвідом, аналогів якому зараз немає у світі. Під час проведення цих навчань ми виступали спостерігачами. До нашого обов’язку входило дивитись за тим, наскільки грамотно і коректно українські військові організовують свої навчальні місця, чесно і відповідно до поставлених завдань проводять навчання, наскільки уважно ставляться до питань безпеки. Підбивши підсумок, я ставлю українцям високу оцінку», — зазначив командир польського військового контингенту майор Радослав Кравець.

Загалом, військовослужбовці ЗС Республіки Польща протягом свого перебування в Україні навчали наших бійців елементів ведення розвідки, снайперської підготовки, протиповітряної оборони, ведення та організації вогню зі стрілецької зброї. А українські військовослужбовці завжди ділилися з ними своїм набутим під час боїв досвідом, зокрема, у виявленні важливих та фіктивних цілей в живій силі та бойовій техніці, в умінні уникати сучасних російських електронних засобів розвідки, які зараз широко застосовуються окупантами на сході України.

Ще одним з аспектів навчань, що відбулись на полігоні, можна вважати застосування різноманітної бойової техніки.

«Ми всі набули реальних нових знань та навичок. Зокрема, у веденні бойових дій із застосуванням ворогом важкої артилерії та систем залпового вогню. Відпрацювали спільну тактику та багато іншого», — наголосив командир взводу ЗС Канади Джон Вард.

Загалом, високу навченість українських військових констатують і представники Збройних сил інших держав, які виконують свої місії в Україні. Зокрема, старшина роти ЗС Литовської Республіки Гентас Вайкшнорас відзначив високу вмотивованість військовослужбовців Збройних сил України до захисту своєї Батьківщини та до отримання нових знань у сенсі стандартів співпраці з силами держав-членів НАТО.

Підготував Іван КАПСАМУН, «День»
Газета: 
Рубрика: