Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Така техніка нам дуже потрібна»

Україна домовилась із Францією про придбання 55 вертольотів, вартість угоди — 551 мільйон євро
30 травня, 2018 - 11:07

Угоду про підтримку у створенні єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту 29 травня підписали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і держсекретар міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан. Новину повідомили на сайті МВС.

Планується, що вертолітний парк МВС поповниться 55 сучасними гелікоптерами компанії Airbus Helicopters, які виконуватимуть завдання для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України. За словами Арсена Авакова, вже цього року Україна отримає перші чотири гелікоптери для нової служби реагування МВС, вони виконуватимуть рятувальну і медичну функції.

«Ми підписали угоду між французькою та українською сторонами, загальна вартість якої становить близько 551 мільйона євро, — цитують Арсена Авакова на сайті МВС. — За умовами угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. Із них 21 гелікоптер — моделі Н225 — гвинтокрили, які мають вантажопідйомність у більш ніж десять тонн. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна».

За словами Арсена Авакова, у бюджеті МВС був закладений один мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Крім цього, французька сторона надає хороші фінансові умови, зокрема кредит за міжурядовою угодою під 1% річних.

Договір підписали на вертольоти трьох моделей: Н145, Н125 та Н225. Вони поповнять наявний вертолітний парк машин радянського виробництва Ми-8.

Як повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ, основними завданнями вертолітних підрозділів відомства будуть аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону і підтримка безпеки на дорогах.

«Всі ці вертольоти організують єдину систему повітряної безпеки і братимуть участь у санітарній авіації. За потреби евакуюватимуть хворих людей та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях», — додав Арсен Аваков.

Газета: 
Рубрика: