Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За бажанням, у будь-який час

Уряд змінив умови отримання ID-картки з 1 листопада
5 жовтня, 2018 - 11:47

Запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу новий паспорт видається лише замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт уперше. Головною метою запровадження нового документа є безпека суспільства, захист від підробки та крадіжки особистих даних. Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, за заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого становить 279 грн.

3 жовтня 2018 року урядом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України», повідомляє www.kmu.gov.ua.

Відтак із 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість, за бажанням, здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки у будь-який час.

Міграційна служба підкреслює, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Газета: 
Рубрика: