Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Захисник громади

Рівненщина стала п’ятим регіоном України, де запровадили проєкт «Поліцейський офіцер громади»
14 серпня, 2019 - 19:30

За цією програмою 27 об’єднаних територіальних громад уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. 41 поліцейський, який нестиме службу в цих громадах, пройде відповідне навчання.

Проєкт розпочався у травні 2019 року. За словами голови Національної поліції України Сергія КНЯЗЄВА, він орієнтований насамперед на надання громадянам якісних поліцейських послуг. Правоохоронець житиме на території громади і постійно контактуватиме з нею, сприяючи таким чином розв’язанню проблем і задоволенню потреб громадян. При цьому його не відволікатимуть на виконання неналежних функцій. Офіцерів забезпечать автомобілями, щоб вони могли швидко пересуватися між населеними пунктами і реагувати на виклики.

На презентації рівненської частини проєкту Князєв розповів, що процес підготовки поліцейських офіцерів громади будується на досвіді, набутому, зокрема, під час навчання першої групи офіцерів у Дніпропетровській області. Кожного з них обов’язково навчатимуть й індивідуального захисту.

Зарубіжні партнери підтримують проєкт шляхом тренінгів і наставництва для українських поліцейських, а також у логістичних питаннях.

Начальник поліції Рівненської області Валерій САМЧУК подякував головам ОТГ за підтримку і пообіцяв, що в громадах працюватимуть саме ті офіцери, яких там хочуть бачити самі люди.

Дар’я ТРАПЕЗНІКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: