Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Точно в ціль

На військовому стрільбищі під Вінницею проходять вишкіл офіцери бригади територіальної оборони
15 серпня, 2019 - 09:59
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Триває практична фаза командно-штабних навчань бригади територіальної оборони. На полігон однієї з частин Національної гвардії України вчора прибуло близько двохсот офіцерів для вдосконалення навичок володіння штатною стрілецькою зброєю. Крім того, вони згадують свої знання з інженерної, медичної та інших підготовок. Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

Заступник командувача Сухопутних військ з тероборони генерал-майор Анатолій Баргилевич заявив: «Навчання в бригадах територіальної оборони, що розташовані в кожній області України, відбуваються двічі на рік». За його словами офіцери бригади відпрацьовують практичні питання, але попереду в них ще багато і штабної роботи. Крім того, в області налагоджена прекрасна комунікація між структурами ЗСУ та органами місцевої влади.

«Вінницька область межує з Молдовою, зокрема з таким її нестабільним регіоном, як Придністров’я, тож ми маємо бути готовими до будь-яких викликів, — звернувся до офіцерів голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Ми вибудовуємо взаємодію з прикордонним загоном, що перебуває у Могилеві-Подільському з 59-ю бригадою, Командуванням і частинами Повітряних сил, Національної гвардії, опікуємося бригадою територіальної оборони. Маємо бути завжди напоготові. Для нас дуже важливо, що ця система тісної взаємодії дійсно працює».

Підготував Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: