Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Через трагічний обвал під’їзду в Дрогобичі оголошено дні жалоби

Через трагічний обвал під’їзду в Дрогобичі оголошено дні жалоби
29 серпня, 2019 - 10:07

28 серпня о 02 годині 46 хвилин у м. Дрогобич по вул. Грушевського, 101, у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку сталося руйнування під’їзду з першого до четвертого поверха. Станом на 14.00 середи під час проведення пошуково-рятувальних робіт силами ДСНС з-під завалів було врятовано 7 осіб, із них — 5 дітей, яких госпіталізовано до медичних закладів з різними травмами. «Під завалами виявлено тіла 2 загиблих. Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно... і будуть здійснюватися до остаточного виявлення зниклих осіб», — повідомляють на сайті ДСНС www.dsns.gov.ua.

Причина трагедії встановлюється. Початкову версію про можливий вибух побутового газу фахівці пізніше відкинули. У КП «Управитель «ЖЕО» повідомили, що за останні роки скарг щодо технічного стану будівлі не надходило, повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради.

Тим часом прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Дрогобицької міської ради, повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області. «Дрогобицькою місцевою прокуратурою додатково внесено відомості в ЄРДР за фактом зловживання своїм службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, посадовими особами Дрогобицької міськради та комунального підприємства», — сказано в повідомленні прокуратури, передає Інтерфакс-Україна. За даними пресслужби, це кримінальне провадження об’єднали в одне з відкритим уранці 28 серпня кримінальним провадженням за ознаками ч.3 ст.270-1 КК України (умисне руйнування або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства, що спричинило тяжкі наслідки).

29 та 30 серпня у Дрогобичі оголошено Днями жалоби.

У зв’язку зі складною ситуацією, в якій опинилися дрогобичани внаслідок трагічного обвалу, відкрито рахунки для зарахування коштів з метою надання допомоги постраждалим.


Кошти можна перерахувати на спеціальний благодійний рахунок:

р/р 31554386247068

МФО 820172

ЄДРПОУ 22392443

в Державній казначейській службі України Львівської області.

Також благодійні внески можна перераховувати на рахунок КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» ДМР, куди госпіталізували потерпілих:

р/р 26003924441669

АБ «Укргазбанк»

МФО 320478

ЄДРПОУ 13815703

Про це повідомляють в Управлінні праці та соціального захисту населення ДМР», передає drohobych-rada.gov.ua.

Також охочі допомогти потерпілим або ті, хто потребує допомоги, можуть звертатись у приймальню УПСЗН ДМР або за номерами телефону: 0973389133, 2-23-84.

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: