Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Iндустріальні парки на Дніпропетровщині набувають життя

Навесні 2020-го розпочнуть будівництво патронного заводу за кошти інвестора
29 листопада, 2019 - 11:38

Навесні наступного року на території індустріального парку «Павлоград» розпочнуть будівництво патронного заводу за кошти інвестора. Він стане першим підприємством, яке буде створено «з нуля» в індустріальних парках області. А ще — хорошим прикладом вкладення коштів в економіку регіону та створення нових робочих місць. Про це говорили під час зустрічі у ОДА очільник Дніпропетровської області Олександр БОНДАРЕНКО і засновник компанії «Конкорд-Інжиніринг» Сергій ДОВГАЛЮК.

«Індустріальні парки — зручний майданчик для створення нових підприємств різних галузей та впровадження інновацій. Регіон зацікавлений у залученні інвестицій у розвиток промисловості, особливо — у сектор з високим експортним потенціалом», — наголосив губернатор Олександр Бондаренко. Він запевнив, що зі свого боку завжди готовий надати інвесторові необхідну підтримку в оформленні документів та якомога швидшому подоланні всіх бюрократичних перепон.

Індустріальний парк «Павлоград» має найбільший потенціал серед інших промислових майданчиків України. Його площа — 250 га, з можливістю розширення до 1 тис. га. «На сьогодні маємо чотири проєкти, які інвестори реалізовуватимуть у цьому індустріальному парку, — розповів директор інвестиційно-інноваційного центру Дніпропетровської ОДА Олександр КОЛОМІЙЦЕВ. — Так, уже навесні компанія «Конкорд-Інжиніринг» планує розпочати будівництво патронного заводу. Цей промисловий об’єкт побудують за новітніми технологіями. Буде створено 300 робочих місць». Загалом «Конкорд-Інжиніринг» має намір відкрити в індустріальному парку «Павлоград» три підприємства. Зараз на Дніпропетровщині триває робота зі створення трьох індустріальних парків: «Павлоград», «Кривбас» та Innovation Forepost у Дніпрі.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Газета: 
Рубрика: