Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Героїня марок...

Єлизавета II відвідала Королівське філателістичне товариство в Лондоні
29 листопада, 2019 - 11:51
Єлизавета II відвідала Королівське філателістичне товариство в Лондоні. Фото Рейтер

Цей візит відбувся, щоб відкрити нову будівлю Королівське філателістичне товариство, яке нині відзначає 150-річчя.

Нагадаємо, філателія — це вивчення марок та історії поштового зв’язку. Як зазначають на сайті королівської родини, суспільство має на меті популяризувати науку та практику вивчення марок, а також підтримувати колекціонування марок.

Королева Єлизавета II зустріла молодих філателістів, архітекторів нової будівлі, працівників адміністрації та прихильників. Її Величність також побачила експонати різних марок та книжок.

Королівська родина має довгу історію, пов’язану з марками, і йдеться не лише про колекціонування. Наприклад, Дороті Вілдінг 1952 року зробила фотографії Її Величності, що були використані як основа зображення королеви на поштових марках з 1953 по 1971 рік.

У двох сесіях фотограф Вілдінг зняла 59 зображень Єлизавети II. Видання Арнольда Махіна «Королева», яке розміщується на марках Великої Британії з 1967 року, вважається одним з найбільш відтворених і знакових зображень у світі. Воно було передруковано приблизно 220 мільярдів разів у більш ніж 130 різних кольорах. Також цікаво дізнатися, що особиста колекція марок короля Джорджа V є основою того, що сьогодні називають Колекцією Королівської філателії. А перша в світі марка Пенні Блек містила вираз глави королеви Вікторії, яку вигравірував Вільям Вайон (офіційний головний гравер Королівського монетного двору), щоб відзначити її коронацію 1838 року. Фото Рейтер.

Аліса ПОЛІЩУК
Газета: 
Рубрика: