Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Так, бокс — не балет, але...

Дерек Чисора перепрошує за скандальні витівки, через які вже в березні може розпрощатися з кар’єрою боксера
22 лютого, 2012 - 00:00
ПРИЛЕТІВШИ ДО УКРАЇНИ В ПОНЕДІЛОК УВЕЧЕРІ, ВІТАЛІЙ КЛИЧКО ПРИЇХАВ ДО СТУДІЇ «СВОБОДИ СЛОВА» НА КАНАЛІ ICTV, ДЕ СЕРЕД ЗАПРОШЕНИХ НА ЕФІР ПОЛІТИКІВ (СЕРЕД ЯКИХ БУВ, ЗОКРЕМА, ЛІДЕР КОМУНІСТІВ ПЕТРО СИМОНЕНКО) СПРАВИВ ЕФЕКТ ПОРИВУ ВІТРУ НА ЗАТХЛОМУ ЗАПЛІСНЯВІЛОМУ БОЛОТІ / ФОТО РЕЙТЕР

За свої витівки до та під час поєдинку з Віталієм Кличком Дерек Чисора ризикує бути довічно дискваліфікованим Британською радою з контролю за боксом.

Цікаво, що деякі колеги боксерів розкритикували... стриману реакцію Кличка на епатажні витівки супротивника. Німецький боксер Марко Хук сказав, що перестав вважати Кличка справжнім чоловіком, а менеджер російського важковаговика Олександра Повєткіна Володимир Хрюнов — що Віталієві, певне, пора закінчувати з боксом. Як можна у відповідь на провокацію не пустити в хід кулаки, коли ти — багаторазовий чемпіон світу з боксу? Для декого з представників великого боксу це питання, схоже, залишається риторичним.

На цьому тлі стримана поведінка й уміння Віталія Кличка бути вищим за провокації якраз і характеризують його як професіонального боксера. Адже навіть початківець знає, наскільки важливо в цьому виді спорту вміти контролювати власні емоції. Мабуть, саме тому у своєму вибаченні Чисора пише: «Я визнаю, що як професіональний боксер зобов’язаний поводитися належним чином у будь-який час, тому що бокс — це спорт, який передбачає контроль над агресією. Я принизив багатьох людей, включаючи себе, і шкодую про це».

Польський боксер Томаш Адамек сказав, що Чисорі дуже пощастило, бо Володимир Кличко вирішив не відповідати на плювок. Так, бокс, як сказали деякі наші колеги, не балет. Але навіть у боксі аристократичності ніхто не скасовував. До речі, про класичний аристократизм... Хоч як це дивно, а в усій цій історії зовсім не Чисора, а саме Віталій Кличко виявився еталонним, сказати б, хрестоматійним британцем.

Марія СЕМЕНЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: