Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Чи поїдуть паломники до Умані?

Думки міського голови та Державної комісії з ТЕБ і НС розійшлися
17 серпня, 2020 - 18:04
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Мер Умані Олександр Цебрій опублікував у своєму Facebook ролик, у якому розповів, що відбулося ще одне засідання Державної комісії з ТЕБ і НС щодо паломництва брацлавських хасидів, повідомляє jewishnews.com.uа.

 Олександр Цебрій заявив про своє очікування, що на засіданні ухвалять рішення про відмову цього року від традиційного паломництва через епідемію. Проте, за словами  мера, комісія не скасувала рішення від 11 серпня про можливість прибуття від 5 000 до 10 000 паломників, а голова комісії заявив, що рішення ухвалено і не підлягає коректуванню.

Мер Умані повідомив, що готовий на радикальні заходи в межах законодавства та нагадав про те, як перекривався в’їзд до міста. Олександр Цебрій також поцікавився у містян, як вони поставляться до такого рішення.

Варто зауважити, що офіційного рішення про заборону або дозвіл паломництва брацлавських хасидів до Умані все ще не надано. На сайті Кабінету міністрів України також поки немає інформації про засідання Держкомісії з ТЕБ і ЧС, яке відбулося.

На минулому засіданні Комісії від 11 серпня 2020 року була розроблена стратегія того, як зробити паломництво максимально безпечним, де також повідомили про те, що чекають 5-10 тисяч паломників.

«Об’єднана єврейська громада України закликає не спекулювати на даній темі, а діждатися офіційного рішення, яке буде ухвалено в рамках міждержавного діалогу між Україною й Ізраїлем», — ідеться в повідомленні. 

Газета: 
Рубрика: