Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Мистецтво чи вірус: хто переможе?

В Індонезії відбулася виставка під час спалаху COVID-19
16 жовтня, 2020 - 13:13
ФОТО REUTERS

Нагадаємо, що влітку влада Індонезії почала поступово відчиняти публічні місця після карантину та поступово зменшувати вимоги до населення щодо дотримання деяких елементів соціальної дистанції. Однак на сьогодні в Індонезії, як і багатьох інших країнах споглядається значне підвищення кількості випадків захворювання коронавірусом. Нині близько 345 тисяч жителів країни захворіли, з них трохи більше 12 тисяч померли, а біля 268 тисяч вилікувалося.

Незважаючи на значні виклики у царині охорони здоров’я, фактично кожна країна стикнулася з кризою підтримки культурних об’єктів та митців, які почасти не могли працювати в умовах пандемії. Наскільки сильно ми втратили у духовній сфері, зможемо дізнатися лише після завершення коронавірусної кризи, однак митці з усього світу вже неодноразово влаштовували акції протесту та перформанси. Щоб показати, що їхня роль у суспільстві важлива і їх роботу не можна ігнорувати навіть у часи хвороб.

На фото: відвідувач із захисною маскою для обличчя проходить повз картини із зображенням Джона Леннона під час виставки, серед спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) у Джакарті.

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: