Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Лауреати отримали нагороди

Біля пам’ятника Лесю Курбасу відбулося урочисте вручення театральної премії «Київська Пектораль»-2020
15 вересня, 2021 - 10:51

З цього приводу артисти 18-ти київських театрів привітали глядачів з Днем краси та початком нового театрального сезону, проїхавши по місту у двохповерховому автобусі, прикрашеному афішами.

Проїзд  розпочався  від Національного академічного Молодого театру (вул. Прорізна, 17), а  завершився  біля пам’ятника Лесю Курбасу (по Прорізній вулиці у сквері поблизу будинку № 8), де і відбулася церемонія нагородження театральною премією «Київська Пектораль»-2020, виступи артистів та київський вальс для всіх присутніх.

ЛАУРЕАТИ:

Номінація «За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва» – українська акторка театру та кіно, громадський діяч, Народна артистка України – НЕДАШКІВСЬКА Раїса Степанівна

Номінація «Подія року» – Проєкт «Театр 360 градусів» (автори та продюсери проєкту – Даша МАЛАХОВА та Наталія ЧИЖОВА) за інноваційний культурний проєкт по створенню відеоверсії театральних постановок з використанням різних технологій і спецефектів, що доповнюють сюжет вистави.

Номінація «Спеціальна премія» – Театр «Актор» за пошуки нових засобів залучення глядачів до ігрової природи театру (директор-художній керівник В’ячеслав ЖИЛА)

Номінація «Кращий народний театр» – Народний студентський театр «БЕРЕЗІЛЬ» Національного університету біоресурсів і природокористування України за виставу «Моя професія сеньор з вищого світу або Мільйон у весільному кошику» (художній керівник та режисер ТІТЕНКО Наталія Миколаївна)

Довідка «ДНЯ»

Міську театральну премію «Київська пектораль» засновано за ініціативою Київського місцевого відділення Національної спілки театральних діячів України у 1992 році та за підтримки Головного управління культури Київської міської державної адміністрації.

Театральна премія «Київська пектораль» стала першою в Україні і на теренах СНД професійною театральною премією. Це визнання і вшанування кращих акторів, режисерів, представників інших творчих професій, пов’язаних з театральним мистецтвом.

Премія є престижною у театральній галузі, підкреслює значимість творчої праці майстрів сценічного мистецтва, адже український театр був і залишається джерелом духовності, оберегом і популяризатором культурного надбання. «Київська пектораль» утверджує наше місто як європейську культурну столицю.

Фото надане Правлінням КМТВ  НСТД  України

Рубрика: