Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

BookForum повертається

Запрошуємо до стенду «Дня» № 305 і на презентацію книги «Детокс», яка пропонує новий погляд на українську історію
15 вересня, 2021 - 14:44

Після довгого очікування, 15 вересня BookForum нарешті повертається. Цьогоріч організатори підготували безліч подій: тільки програма книжкового ярмарку налічує понад 400 презентацій, автограф-сесій, майстер-класів..

А ще ж є програма літературного фестивалю BookForum 28, де на книголюбів чекають дискусії, лекції, презентації проєктів та багато інших заходів. Нагадаємо читачам, що цьогоріч події ярмарку й фестивалю наведені на сайті в окремих програмах.

Уже 15 вересня на відвідувачів чекає чимало цікавого: почне діяти виставка «(Не)забутий Іван Тиктор: до 125-річчя від дня народження видавця» у Музеї історії релігії; Ян Томкінс проведе кураторську екскурсію по інсталяції «Бруно Шульц – Республіка мрій»; відбудеться пленарне засідання «Багатовимірність нашої незалежності» і презентація книжки Павла Вольвача та ще багато цікавих подій — тож слідкуйте за програмами. До того ж у середу почне діяти й книжковий ярмарок; там «День» уже чекає на вас — запрошуємо до стенду №305.

А у п’ятницю (17 вересня) о 12.00 у конференц-залі Палацу мистецтв відбудеться презентація новинки газети — книги «Детокс». «День» переконаний, що коли своє недооцінюється, власна історія спрощується, принижується або взагалі ігнорується, то така «система координат» є хибною. І конче необхідною є детоксикація (очищення від отрути, звідси назва книги). Нове видання рішуче відкидає нав’язаний нам імперією образ жертви й показує українців як активних творців власної долі, роблячи акцент на український потенціал, який так довго розпорошувався на творення, демократизацію та руйнування чужих імперій, а тепер має зосередитися на будуванні власної держави. Про новий погляд на українську історію й поговоримо на презентації з головним редактором газети «День», автором ідеї книги Ларисою Івшиною, редактором рубрики «Історія і Я» і укладачем видання Ігорем Сюндюковим, відомими істориками Петром Кралюком та Юрієм Шаповалом. Модеруватиме розмову директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

Тож чекаємо на вас, аби разом розширювати український інтелектуальний простір.

Рубрика: