Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Авто розірвало на шматки

Служба безпеки України проводить відповідні слідчі дії у Дніпрі
15 вересня, 2021 - 16:04
ФОТО DP.INFORMATOR.UA

У Дніпрі під час вибуху автомобіля загинули глава відділу зв'язків зі ЗМІ управління ДСНС у Дніпропетровській області та ветеран АТО. Вибух стався приблизно о 9-й годині ранку на проспекті Богдана Хмельницького, неподалік від міської лікарні №16. Авто марки Nissan було припарковане на тротуарі біля житлової п’ятиповерхівки. Місцеві Телеграм-канали повідомляють, що авто та людей, які знаходилося в ньому, розірвало буквально на шматки – такої сили був вибух. Після вибуху машина загорілася і загасити її вдалося лише за пів години. На місце події викликали поліцію та рятувальників.

Як удалось встановити правоохоронцям, в авто знаходились прессекретарка ДСНС у Дніпропетровскій області Дар’я Гречищева та ветеран АТО, сапер, інструктор-парамедик Олексій Кавлак. Інцидент правоохоронці попередньо кваліфікували, як теракт (стаття 258 КК України). «Дар`я була одна з найкращих співробітників ДСНС, а очолюваний нею відділ — одним із найпередовіших, найфаховіших, найпотужніших серед усіх регіональних пресслужб ДСНС. Як керівник Дар`я не боялася експериментувати, проявляти ініціативу, завжди тримала руку на пульсі усіх нововведень, зокрема, однією з перших в ДСНС почала просувати та популяризувати гендерний напрямок у роботі свого управління. Вона активно долучалася сама і долучала своїх підлеглих до участі у різноманітних тренінгах, форумах, курсах, стараючись самовдосконалюватися, розвиватися, рости… Саме тому її підлеглі завжди відрізнялися фаховістю та професійністю. Дар`я була волонтером Червоного Хреста, багато допомагала усім, хто потребував допомоги. Як людина Даша була неймовірно доброю, товариською, компанійською. Надійним другом, чарівною дівчиною, прекрасною подругою», – написали в прес-службі ДСНС.

Другий загиблий - Олексій Кавлак мав позивний “Змій”. За інформацією «Обозревателя», він був старшим інструктором ГО «Український Легіон», командиром взводу Київської Святошинської роти, інструктором 44-го навчального центру тактичної медицини. Олексій Кавлак приїхав з Києва у Дніпро кілька днів тому на День міста. Як інструктор він брав участь у вуличних майстер-класах із реанімації, допомоги в ДТП, контролю кровотеч, евакуації потерпілих тощо.

Служба безпеки України проводить відповідні слідчі дії у зв'язку з вибухом автомобіля в м. Дніпро і загибеллю двох людей з метою встановлення всіх обставин та осіб, причетних до події. "Слідчі дії ведуться за фактом вибуху легкового автомобіля на проспекті Богдана Хмельницького, який стався зранку 15 вересня. За наявною інформацією, внаслідок вибуху загинули двоє осіб. Це один із членів громадської патріотичної організації, а також речниця ДСНС у Дніпропетровській області, яка на момент вибуху також перебувала в автомобілі", – повідомляє прес-центр СБУ в Telegram. За фактом події внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Рубрика: