Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«День» ВІТАЮТЬ!

Збулася мрія мислячої України
16 вересня, 2011 - 00:00

В Україні вже п’ятнадцять років щоденно виходить унікальна газета «День», яка стала більше ніж періодичним виданням. Їй вдалося об’єднати навколо себе найкращі інтелектуальні сили України і стати потужним генератором суспільної думки, її барометром, з яким усе більше звіряються, на який звертають свій погляд тисячі і тисячі людей. «День», його творці, яких надихнула на подвижницьку працю журналістка від Бога Лариса Івшина, численний авторський актив, що складається із науковців, літераторів, публіцистів, аналітиків, експертів, зробили те, про що давно мріяла мисляча Україна — перетворили газету у великий просвітницький центр із виданням власних книг, який надзвичайно багато зробив для національного відродження. Тут постійно друкуються статті вчених-гуманітаріїв, проводяться дні газети у вишах різних регіонів України. Тож «День» уже сам перетворився на солідний університет, що послідовно поширює серед великої читацької аудиторії знання з різних галузей, та особливо із стародавньої і нової історії України. У газеті постійно представлені також історичні постаті різних віків і народів. Усе це гідно оцінюється нашими сучасниками і, впевнений, буде оцінено наступними поколіннями. Варто тільки прочитати ті численні відгуки, котрі щодня отримує «День» на свої змістовні публікації, що будять думку і залучають до творення газети все нових авторів.

Прочитавши бодай одне число «Дня», збагачуєшся цінною інформацією про все, що сьогодні відбувається в Україні, на планеті, зазираєш у глиб віків, осягаєш складність нашої історії, дізнаєшся правду про перемоги і поразки багатостраждального українського народу, про його великий внесок у світову культуру. До цього додам, що «День» став великою школою журналістської майстерності. Він чудово ілюструється. Його світлини дуже відрізняються від інших видань. Щорічні Фотовиставки «Дня» — завжди подія в культурному житті України. Тішуся тим, що з 2007 року і в мене встановилося творче співробітництво з улюбленим «Днем». Завдяки газеті, я зміг поділитися з її шпальт думками, які хвилюють усіх тих, у кого душа постійно трудиться, хто вболіває за краще майбутнє Батьківщини, за збереження і примноження її духовної культури.

Бажаю творчому колективу «Дня» нових звершень, збільшення читацької аудиторії і здійснення задуманих проектів! 

Георгій ШИБАНОВ,
заслужений діяч мистецтв,
член Національної спілки журналістів України,
селище Чорнухи, Полтавщина

 Із Ювілеєм!

Любі Друзі! Регулярно читаю кожний номер за п’ятницю-суботу. Порівнюю його з бочкою духмяного меду, наче з пасіки самого Ющенка. Але завжди пам’ятаю про ложку дьогтю. Бережіть безцінний мед від дьогтю! І хай завжди Ваш мед буде духмяним і справжнім!

Зичу нових звершень на Славу України! Ваш давній читач 

Тиміш ЛЯЩУК, художник, професор

 Дорога Ларисо Олексіївно!

Від щирого серця вітаємо Вас із 15-м Днем народження газети. Вам і Вашим колегам бажаємо міцного здоров’я, щастя, бадьорості та оптимізму, родинного тепла і звершення усіх Ваших прагнень! 

З повагою Олександр ШВЕЦЬ,
головний редактор всеукраїнської щоденної газети «Факты»
Газета: 
Рубрика: