Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

1999рік — це рік нашого власного вибору

6 січня, 1999 - 00:00

Новорічну схильність до ритуальної значущості найзвичайніших дій, до бажання тлумачити, прогнозувати й загадувати, думається, тією чи іншою мірою відчуває в собі кожен. Йдучи назустріч цій загальнолюдській схвильованій готовності надавати всьому доленосного значення, ми пропонуємо розмову із співрозмовником, котрий може авторитетно й компетентно порадити, як це робити.

Борис Шапіро-Тулін, доктор еніопсихології, професор, член-кореспондент Російської академії природничих наук, дійсний член Міжнародної академії енергоінформаційних наук, лауреат премії ім. А.Чижевського.

— Борисе Овсійовичу, багато прогнозів, які ви давали на минулий рік Тигра, виявилися правильними. Ось у вас зараз на ялинці висить морквина, а на столі сидить чудовий жовтий заєць. Так все-таки, який рік настав, Зайця чи Кота?

— Це те питання, яке, я сподіваюся, найближчим часом стане основним питанням сучасності, бо суспільство буде розколене не на фашистів і антифашистів, не на демократів і комуністів, а на тих, хто вважає наступний 1999 рік роком Кота, і на тих, хто його вважає роком Зайця. Якби тільки це в нас залишалося попереду, то все було б добре. Я все-таки вважаю, що наступний рік — це рік Зайця, причому не просто Зайця, а саме ось такого Жовтого Зайця, як це вказано в китайських календарях.

— А є якась різниця в тому, рік Кота це чи рік Зайця?

— Справа в тому, що в дванадцятирічному циклі кожному року надавалися ті чи інші види енергії, які якимось чином поєднувалися з нашим внутрішнім світом. Ми всередині себе маємо ніби весь дуже великий зоопарк. Якісь їхні якості виявляються в нашому звичайному, нормальному людському житті. Так ось, рік тієї чи іншої тварини збуджує в нас енергії, які дуже схожі з енергіями поведінки саме тієї тварини, якою названо рік. Тому Кіт чи Заєць, на жаль, це різні речі. Я думаю, що якщо Кіт, то тут є таке хороше на наступний рік прислів'ячко (мені воно дуже подобається), що всі прикрощі Коту під хвіст. А чому Заєць? Ми з вами зустріли цей Новий рік у пору повного місяця. Заєць — це місячна тварина, це та, що за легендою, за різними китайськими міфами, казками, за всілякими забавними історіями, єдина з тварин, яка спілкується з повним місяцем, і коли вже нам із вами довелося зустрічати Новий рік у таку чудову пору повного місяця, а в цьому також є дивні езотеричні аспекти, то, звісно, це рік Зайця, причому ось такого красивого, жовтого, з морквиною.

— Як ви вважаєте, 1999 рік буде легшим, ніж минулий?

— Якщо налаштуватися відповідним чином і його пережити. Умовно кажучи, космос працює, як передавач, а ми працюємо, як приймач. Все залежить від того, на яку станцію ми з вами настроїлися. Якщо ця станція — добро, ви це добро й отримаєте, якщо ця станція зі знаком мінус, ви, на жаль, отримаєте все зі знаком мінус. Легшим він буде ось у якому сенсі — є проблеми і є наше ставлення до проблеми. Проблеми наші нікуди не зникли, вони такі самі. Більш того, вони посилюватимуться, оскільки рік Тигра, що минає, нам стрибнув на загривок, і ми від цього стрибка добряче постраждали. Але вже є наше ставлення до цієї проблеми, яке ми виробили всередині себе. Є наша власна внутрішня захисна реакція, тому всередині кожного з нас ставлення до цього, як до катастрофи, вже не буде. Ми вже ніби через це пройшли. Наступний рік — дивовижний абсолютно. 1999 рік, три дев'ятки. Чому так багато про це говорять? Існує певна магія цифр. Усі знають число 666 — число Звіра. Число 999 — це обернене число Звіра, тобто це число Людини, по суті. Тобто 1999 — це рік Людини, рік нашого ставлення до дійсності, й рік нашого внутрішнього, власного впливу на навколишній світ.

— Одна з найбільш значних подій, що сталися останнім часом — це бомбардування Іраку. Всі раптом стали говорити про третю світову війну. Що ви можете сказати про таку перспективу в наступному році?

— Я не займаюся прогнозами. Я займаюся вивченням проблеми, і того, як вона трансформується найближчим часом. Передбаченнями займався Нострадамус, причому займався досить активно і досить плідно. В нього є те, що стосується нашого з вами найближчого часу, передбачення про трьох антихристів — це Наполеон, Гітлер і хтось ще, який перебуває в тій самій зоні, де сьогодні знаходиться Ірак. Він пише про те, що це правитель у блакитній чалмі. Ось він говорить про те, що 1999 року цей правитель у блакитній чалмі міг би розв'язати світову війну. Причому він вказує, що ця світова війна йшла б 7 років і 6 місяців. У мене виникло таке відчуття, що американські та англійські лідери на ніч просто читали передбачення Нострадамуса, і той запобіжний удар, який вони зробили зараз, яким би жорстоким він не був, яким би жахливим він нам не здавався, цей удар позбавив можливості цього лідера в блакитній чалмі розв'язати світову війну. Оскільки головні засоби доставки бактеріологічної, хімічної та ядерної зброї на якийсь час знищено, й тому 1999 рік нам вже не загрожує. Адже чим хороші передбачення — тим, що ними можна скористатися і чомусь запобігти.

— Я такого аргументу ще не чула. Ви сказали, що три дев'ятки — це число Людини. Про що-небудь ще говорять ці цифри?

— Так, і це дуже цікаво. Ми ж з вами говоримо про китайську традицію, а китайці взагалі до числа 9 ставляться дуже трепетно. Вони вважають, що у людини є 9 священних отворів, що людиною управляють 9 духів, що 9-й день місяця — це якийсь абсолютно незвичайний день. Є така легенда у китайців. Було двоє закоханих — стрілець І та дуже красива дівчина Чань Е, яка зажадала як весільний подарунок отримати еліксир безсмертя. Стрілець І вирушив до країни, де ніби був цей еліксир і приніс їй його. Проблема була лише в одному — не могли вони стати обидва безсмертними, хтось один повинен був спробувати цей еліксир і стати безсмертним. Чань Е вночі, природно, потай, випила цей еліксир, перетворилася на одну з місячних богинь і таким чином назавжди втратила свого коханого. Сталося це на 9-й день місяця в березні місяці за нашим календарем. Для того, щоб усі інші кохані на Землі не повторювали її помилки, Чань Е вигадала і дала в руки стражденним 63-ю гексограму. Треба цю гексограму на 9-й день місяця в березні, а це буде в четвер, 25 березня 1999 року, повісити в себе над постіллю.

— Чи є якісь спеціальні ворожіння, які треба робити саме в цьому році?

— Є не ворожіння, а настроювання. Для того, щоб ми наступного року відчували себе більшою мірою переможцями, а не жертвами, то я зараз розповім про одне таке настроювання. Приблизно за годину до того, як ви сядете за стіл проводжати старий Новий рік (тобто все вже накрито, ви вже все зробили, ви вже абсолютно вільні), знайдіть якийсь відокремлений куточок, покладіть руки на коліна долонями вниз і з'єднаєте великі пальці між собою. Ось якщо ви це зробите, закрийте потім очі й уявіть себе в ситуації якоїсь невдачі (пригадайте щось погане, що сталося у вашому житті). Побачити треба себе в цій ситуації — ось ви нещасні, все погано, все огидно, хочеться лити сльози — а потім уявіть собі, що на вашу долю випав якийсь дуже сильний, величезний успіх, або ви досягли чогось такого, чого ви дуже хотіли досягти в житті, і уявіть собі, як ви виглядатимете в цей момент. Ви повинні дуже яскраво його уявляти. А потім подумки стисніть себе до розмірів червоної кульки, в думках перетворіть себе на червону кульку. І так само подумки цю червону кульку переведіть у ту істоту, яка щойно була нещасною, зігненою, задавленою обставинами. І дайте знову ж подумки цій же кульці всередині вибухнути. Така ось потужна, хороша і добра енергія.

Наступна картинка, яку ви побачите, вона дуже цікава — я раджу кожному простежити — ви побачите себе в цілковитому порядку. Ось це те настроювання і ті рекомендації, з якими ми повинні ввійти в новий рік, і якщо ви матимете трохи часу (я думаю, що це недовго, хвилин зо п'ять, не більше) провести такі процедури, то ви значною мірою будете готові до того, щоб прочистити себе, прочистити свою енергетику від залежності, від невдачі. Ми включаємо кнопку невдачі. А наступного року ми з вами включимо кнопку успіху.

— Давайте, звичайно.

— Робиться це таким чином. Це теж дуже цікаво і насправді дуже просто. Дванадцята година, куранти пробили, ви випили перший келих шампанського, а далі запропонуєте, може, своїм гостям, якщо немає гостей, зробіть це самі. У вас на столі повинна лежати морквина, нарізана кружальцями. Одне кружальце цієї морквини візьміть між долонями, а потім уявіть собі, прокрутіть подумки фільм тієї яскравої, вдалої, дуже важливої для вас події, яка неодмінно наступного року має відбутися. Ви це повинні бачити, як якийсь маленький фільм. Ви кудись ідете, ви з кимось зустрічаєтеся, щось з вами відбувається, і фінал той, на який ви розраховуєте. І ви це все повинні запам'ятати. А далі, оскільки рік у нас і Кота, і Зайця водночас, пропонується зробити таку річ. Найкраще взятися за руки, утворюючи коло, і всім разом, після того, як щойно загадали для себе максимально яскравий успіх, вимовити слово «Няв». Максимально яскравий успіх — це «Няв». От усім разом вимовити це слово і запам'ятати його, а назавтра і всі подальші дні, коли ви робите щось повсякденне, припустимо, чоловіки голяться, жінки підводять очі та губи, ще щось, ось на тлі цієї звичної дії ще раз подумки вимовте це «Няв», і в вас включиться кнопка механізму успіху. А якщо і це вам не допоможе, чи буде досить складно це зробити, то я підготував книгу «Секретний алфавіт богів». Тут є настроювальні таблиці, і розповідається, як за цими таблицями можна себе щодня налаштовувати. За наукою — це «метод резонансного настроювання за піктографічними символами».

— Повернімося до езотерики. Сума чотирьох чисел 1, 9, 9, 9 дає число 28. Як можна це прокоментувати?

— Якщо вже ми говоримо про езотеричне додавання, то треба додати неодмінно 2 і 8. Вони дають у сумі число 10. У числі 10, в одному з найгармонійніших чисел, насправді, вже закладено колосальну протилежність: 1 — кажуть езотерики, Бог є, 0 — кажуть езотерики, Бога немає. Тобто оця боротьба світлого і темного начала, яка відбуватиметься в наших душах (ми — поле боротьби, на жаль), і ми повинні бути до цього готові.

— Мабуть, це треба розшифрувати.

— Це треба розшифрувати таким чином, що в нас порівну і світлого, і темного. Це рік вибору між чимось темним усередині себе і тим світлим, яке можна спроектувати в майбутнє. 1999 рік — це рік нашого власного вибору, це рік нашого власного настрою і це рік нашого власного впливу на навколишній світ. Впливу, що йде зсередини, від нашого неусвідомленого.

— Я десь читала, що один ростовський учений обчислив, та й Нострадамус теж передбачав, що 17 липня 1999 року будуть якісь природні катаклізми.

— Взагалі вчені нам прогнозують на 1999 рік сплеск сонячної активності в півтора рази вищий, ніж той, який ми маємо сьогодні. Що це означає? Це означає, що іонні потоки, які пробиватимуть захисні шари нашої атмосфери, впливатимуть на нас цілком особливим, але, на жаль, негативним чином. Збільшиться число катастроф, на жаль. Будуть катастрофи, особливо пов'язані з якимись техногенними процесами, збільшиться кількість епідемій. Ми внутрішньо до цього маємо бути готові. Справді, Нострадамус вважав, що в другій половині липня, приблизно того числа, про яке ви говорите, відбуватиметься щось дуже для нас неприємне. Швидше за все, в цей момент Сатурн стане між Сонцем і Землею. Цей рік, на жаль, теж вбирає в себе чорну енергію Сатурна, і вона повинна виявитися максимально. Але чим хороший прогноз? Він хороший тим, що ми знаємо про 17 липня, ми налаштовуємося всі разом, всі служби, які до цього мають стосунок, на те, щоб цього не сталося, впливаємо певним чином на навколишній світ, і це не відбувається. Нас попереджено,отже, ми озброєні.

Олена МАРТОВА, Москва
Газета: 
Рубрика: