Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

8 вересня – Національні Ігри Нескорених

У Києві відбувся фінальний етап спортивних тестувань у межах відбору збірної України на участь у змаганнях у Гаазі 2020 року
31 липня, 2019 - 12:14
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

27 липня українська столиця приймала фінальний етап спортивних тестувань у межах відбору збірної України на Ігри Нескорених (Invictus Games) 2020 у Гаазі, йдеться на офіційній сторінці організаторів відбору invictusgames.in.ua. Участь у випробуванні взяли 166 ветеранів та військовослужбовців — більше, ніж у всі попередні роки відборів.

Тестування — перший живий захід для учасників, що успішно пройшли первинний відбір після онлайн-реєстрації. Під час заходу вони спробували свої сили в усіх видах спорту, в яких українська команда змагатиметься на міжнародних змаганнях, та під наглядом тренерів та лікарів обрати один або кілька найкращих для себе. Зокрема ветерани випробовували себе в плаванні, паверліфтингу, велоспорті на тренажерах, веслуванні на тренажерах, стрільбі з лука, бігу, стрибках у довжину, штовханні ядра та бігу на візках.

2019 року Організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні змінив критерії відбору за рекомендацією міжнародної Фундації Ігор Нескорених, надавши головне значення не спортивним результатам, а мотивації учасників та потенційному впливу участі в Іграх Нескорених на їхню реабілітацію після травм та поранень.

Усі без винятку учасники спортивних тестувань, що відбулися в Києві, Львові та Одесі, будуть запрошені на Національні Ігри Нескорених в Києві 8 вересня — фінальну частину відбору, за підсумками якої відбіркова комісія прийматиме рішення про склад збірної України.

Голова благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега повідомив, що цього року Україна відмовилася від нагородження золотими, срібними, бронзовими медалями: кожен учасник тестування (відбору) отримує «Медаль нескореного», повідомляє www.radiosvoboda.org.

Відбір та підготовку збірної України здійснює Міністерство ветеранів спільно з Благодійним фондом «Повернись живим» і Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки міжурядової робочої групи.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: