Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

АЛЬТАН — ЦІЛЮЩА СИЛА ПРИРОДИ

15 грудня, 2000 - 00:00

Ми біжимо, поспішаємо, не жаліємо себе… Нормально поїсти просто немає часу. Вранці — сигарета натщесерце, яку щонайбільше запиваємо чашечкою гіркої чорної кави. Вдень, якщо пощастить викроїти хвилинку, ковтаємо на ходу «сухий» хот-дог, добре приправлений гірчицею й кетчупом. Додайте до цього ще й постійні стреси.… Звідси — важкість, дискомфорт, печія, нудота, які є симптомами таких поширених захворювань, як хронічний гастрит, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки.

А тим часом, згідно зі статистикою, понад 70% дорослого населення нашої планети віком від 20 до 60 років страждає перерахованими захворюваннями, а в Україні лише офіційно зареєстрованих хворих на виразку понад п’ять мільйонів, кожен десятий українець у тій або іншій мірі потребує противиразкового лікування, а кожен другий постійно «відчуває» свій шлунок. І прогнози не втішні — за даними Міністерства охорони здоров’я України поширеність виразки шлунка і дванадцятипалої кишки зросте до 2010 року до 2 тис. хворих на 100 тис. мешканців.

Виразка — захворювання хронічне. Понад 80% хворих переживають загострення протягом року. У цей період різко змінюється якість і стиль життя хворих. У класичних випадках виразка дванадцятипалої кишки характеризується пекучим болем в підложечній ділянці, що виникає через 1 — 2 години після споживання їжі, або він є причиною пробудження людини вночі («нічний» біль); хворі на виразку шлунка звертають увагу на більш сильний біль натщесерце, так званий «голодний» біль, який полегшується вживанням їжі.

До середини сімдесятих років основним методом лікування була хірургічна операція. З середини сімдесятих років у арсеналі лікарів з’явилося багато нових лікарських засобів, які постійно удосконалюються. Це призвело до різкого зменшення використання хірургічних методів і дозволило ефективно лікувати виразку.

Вітчизняні фармакологи також не стоять обіч даної проблеми. Працівники Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу спільно з Українською фармацевтичною академією розробили і впровадили у виробництво новий противиразковий препарат рослинного походження «Альтан». Препарат було одержано з шишок клейкої вільхи, яка часто застосовується в народній медицині як протизапальний, дезінфікуючий, кровоспинний засіб.

Таблетки «Альтан» мають добре виражену протизапальну, антиоксидантну, поновлюючу, антимікробну і противиразкову активність. Вони не впливають на секреторну функцію шлунка, на рухальну активність кишечника, не мають місцевоподразнюючої та алергізуючої дії, малотоксичні, не мають протипоказань.

За даними клінічних досліджень у перші дні прийому препарату «Альтан» зникає біль і поліпшується загальний стан у 78% хворих. Внаслідок лікування таблетками «Альтан» протягом одного місяця спостерігалося загоєння виразок у 80% хворих.

Показанням для застосування препарату «Альтан» є гастрити, гастродуоденіти, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, як з підвищеною, так і зі зниженою кислотністю, коліт. Ліки приймаються за 30 — 60 хвилин до споживання їжі по 1 таблетці 2 — 3 рази на добу. Тривалість курсу залежить від складності захворювання, яку визначає лікар.

Довідки телефоном.: (044) 472-24-23, 471-06-08

БОРЩАГІВСЬКИЙ

ХIМIКО-ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ ЗАВОД

РС № Р.11.99/01159 МОЗУ від 29/11/99

Газета: 
Рубрика: