Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Чекаємо на першій шпальті!

Прийом робіт на ХХ Міжнародний фотоконкурс «Дня» подовжено до 30 вересня
18 вересня, 2018 - 10:55

Ми вже отримали близько 1800 знімків від 120 учасників, але знаючи, наскільки прискіпливі фотографи при відборі робіт, які у них напружені будні (та й вихідні теж), вирішили дати ще два тижні тим, хто хоче спробувати сили у нашому цьогорічному конкурсі.

Нагадаємо, ювілейний ХХ конкурс «Дня» ми назвали «Фото першої полоси». Відповідно, найцікавіші світлини, які ми отримали чи отримаємо під час прийому робіт, можуть потрапити на першу шпальту «Дня». А потім — до експозиції традиційної осінньої виставки в Києві, що відкриється в Українському домі наприкінці жовтня. Ми чекаємо на знімки з яскравим публіцистичним акцентом, ті, які відображають настрій року, квінтесенцію важливих подій 2018-го.

Загалом за 19 років історії конкурсу ми провели 129 виставок, а 809 фотографів отримали нагороди. Торік 240 авторів з України та з-за кордону надіслали на конкурс 3500 робіт, у підсумку ми представили 300 найкращих.

«Зараз продовжується минулорічний тренд, у роботах меншає політики. Ще стає більше позитивних знімків, а також, як і минулого року, є багато фото, пов’язаних з реабілітацією поранених військовослужбовців, — ділиться враженнями від перших робіт Микола ТИМЧЕНКО, більд-редактор «Дня», до речі, володар Гран-прі XVI-го фотоконкурсу. —  Війна присутня на фото, хоча у кадрі все менше і менше військових дій, натомість більше портретів військових, знятих на передовій».

Географія учасників традиційно широка. Микола зазначає, що, як завжди, найбільше представлений Київ, на другому місці — Маріуполь. Тільки якщо у 2014—2015 роках з цього прифронтового міста приходило чимало військових знімків, то зараз місцеві фотографи надсилають набагато більше кадрів з мирного життя.

Тож цього року ми хочемо зламати стереотипи про те, якою має бути перша шпальта. Переконані, що отримаємо чимало небанальних знімків. Втім, важливе уточнення: якщо ваша світлина не потрапить на першу шпальту, це не означає, що вона не увійде до фінальної експозиції. Серед рубрик — «Політика», «Український світ», «Фото з історією», «Світ очима дітей» (для учасників віком до 18 років).

Наважились взяти участь? Зробіть три прості кроки: сплатіть внесок у 100 гривень для покриття організаційних витрат, заповніть онлайн-анкету і додайте конкурсні фото в електронному вигляді та копію квитанції про оплату внеску. Деталі і сама анкета доступні за посиланням — https:// day.kyiv.ua/ uk/content/hvii-mizhnarodnyy-fotokonkurs-gazety-den

Будемо робити «першу шпальту» країни разом!

Газета: 
Рубрика: