Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Cімейна справа...

Людмила Гошко — про значення «дитячого» розділу Фотоконкурсу «Дня»
10 серпня, 2018 - 13:52

Людмила Гошко надсилає свої знімки на фотоконкурс «Дня» з 2010 року. За цей час вона неодноразово ставала призером. Найбільше авторка любить сюжети з дітьми. Це те, що вона бачить і чує щодня, адже є мамою трьох дітей. Але найголовніше, що вона має власний поетичний погляд на світ, вміння у буденному бачити красу. І це, до речі, завжди знаходить відгук у глядачів, адже світлини Людмили неодноразово лідирували у традиційному голосуванні на «приз глядацьких симпатій» на фотовиставках «Дня». Чимало фотографій вона робила для сімейного архіву, але деякі знімки могли бути цікаві і для загалу. Тож їх Людмила Гошко і надсилала на конкурс. Участь у конкурсі брав і її чоловік. А цьогоріч свої сили хоче спробувати і старший син. Людмила Гошко пояснює — вона хотіла зацікавити сина фотографією і намагалася навчити всього того, що знає і вміє сама.

«Я маю деякі задуми щодо фотографій. Але роботи було настільки багато, що зайнятися ними не вистачало часу. Сподіваюся, в серпні все встигну, — розповідає Людмила Гошко. — Однак цьогоріч участь у фотовиставці вперше братиме мій 13-річний син. За літо він назнімав цікавих сюжетів. Тож хай спробує. Він фотографує мобільним телефоном. Любить знімати природу, однолітків. Нещодавно повернувся з табору, де робив репортажні фото. 

Ми їздили з ним на минулорічну виставку «Дня». Дуже хотілося показати рівень робіт, формат самого заходу, а також що знімають його однолітки, які люди приходять подивитися на світлини, як відбувається нагородження. Син познайомився з минулорічним переможцем у категорії дітей, який виявився його ровесником. Хлопчик розповів, як почав фотографувати, як батьки придбали камеру і влаштовували поїздки, аби можна було попрактикуватися. Це справило на сина надзвичайно велике враження. Він зацікавився, і з’явилося бажання спробувати щось подібне і собі.

Зараз у дітей є телефони, планшети, комп’ютери. А так хочеться показати їм ще щось, що могло б зачепити. Сучасні діти перенасичені інформацією, картинками, відео, які зазвичай естетичного смаку не розвивають. А вони ще не вміють вибрати те, що справді варте уваги і цінне.

Тому категорія цього фотоконкурсу для дітей до 18 років, як на мене, надзвичайно важлива».

Нагадаємо, прийом робіт на ювілейний фотоконкурс триває до 15 вересня 2018 року.

Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне
Газета: 
Рубрика: