Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Цифрові технології та підлітки: що треба знати про безпеку дівчат в інтернеті

1 листопада, 2022 - 13:51

За даними Європейського інституту ґендерної рівності, кожна третя жінка піддається тій чи іншій формі насилля протягом життя. А кожна десята зазнає тієї чи іншої форми онлайн-насильства з 15-річного віку. Відсоток школярів, яких кіберпростір спонукає до насильства – 6,1% (більше 66 тисяч). А 5,8% учнів (понад 63 тисячі) через інтернет підштовхують до завдання собі  шкоди. 

Щоб привернути увагу до цієї проблеми, Фундація АнтиСНІД-СЩА в Україні організувала лекцію для дівчат-підлітків про правила ведення соціальних мереж та загальної безпеки в інтернеті. Захід вирішили провести в одній з українських шкіл для дівчат 6-11 класів.

VAS-2585-result

VAS-2689-result

«Наша Фундація кожного року реалізовує проєкти для дівчат, щоб допомогти подолати гендерні стереотипи та навчити дівчат відстоювати свої права. Такий формат – це ще одна можливість привернути увагу до проблем, з якими стикаються дівчата-підлітки в Україні та спільно шукати шляхи, як їх подолати. Ми хотіли провести не просто лекцію, а влаштувати для них свято, тому, окрім корисної лекції та порад з безпеки, створили фотозону, куточок із солодкою ватою та приготували подарунки», - говорить Ярослава Голова Фундації АнтиСНІД-США в Україні.

VAS-2861-result

VAS-3218-result

VAS-3437-result

Згідно зі статистикою декількох дослідницьких організацій та правоохоронних структур США,  майже 100% школярів зареєстровані в соцмережах, і з них 71% дівчаток і 67% хлопчиків зізнавалися, що відправляли непристойний контент своїм друзям, а більше половини дівчат використовують соціальні мережі, як можливість підвищити свою самооцінку, а тому демонструють відверті фото.

«В Україні рівень інформаційної гігієни і кібербезпеки  дітей залишає бажати кращого. Тому, коли Фундація АнтиСНІД-США в Україні запропонувала нам провести лекцію з теми поведінки в інтернеті, а тим більше з наголосом на безпечне ведення соціальних мереж, ми радо погодились. Коли лекція пройшла в ігровій формі, з подарунками та іграми, впевнена, це принесе кращий результат, ніж звичайний виховний урок», - наголошує директор школи Адаменко Оксана.

Рубрика: