Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Економний інженер гріється теплом сусідів

2 вересня, 1999 - 00:00

Минулого тижня до редакції надійшов лист, підписаний начальником правління чернігівського ВАТ «Облтеплокомуненерго» Менайловим. Відразу скажемо, що реакція була негативною. В принципі, невдоволення зрозуміле, адже, на думку Менайлова, «стаття «Севастопольський Кулібін...» є технічно безграмотною, а також підриває економіку підприємств теплозабезпечення». Далі, думаємо, читачі самі вирішать, наскільки логічно обгрунтовані нижченаведені аргументи обвинувачення севастопольського інженера. «Оскільки квартира «Кулібіна» є частиною житлової будівлі, то, звісно, вона частково обігрівається за рахунок сусідніх квартир через стіни, підлогу й стелю. Кількість отриманого таким чином тепла можна розрахувати, лише виходячи з конкретних даних (тип будівлі, рік будівництва, матеріали, використані при будівництві)».

Таким чином, вважає пан Менайлов, Медведєв злісно краде тепло в своїх сусідів: «...Зменшення температури повітря (а севастополець може довільно її регулювати. — Ред. ) у квартирі під час відсутності квартиронаймача — це дуже добре, але при цьому спрацьовує принцип: «що в мене холодніше, то більше тепла дарують сусіди».

Природно, до думки професіоналів не зайве прислухатися. Але все одно порушене питання залишається вельми суперечливим. До того ж, складається враження, що побоюються наші теплоенергетики позбавитися пересічного споживача державного тепла. Тому пропонується читачам самим оцінити істинність тверджень фахівців про те, що «навіть власники одноповерхових індивідуальних будинків, що опалюються будь-якими енергоносіями, включаючи електроенергію, вважають за щастя бути підключеними до центральної системи опалення». Очевидно одне — деякі просунені інженери, які ще вижили в нашій країні, чомусь не хочуть бути ощасливленими.

Підготувала Олена ГОДОВАНЕЦЬ
Газета: 
Рубрика: