Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Екстрені навички

Представники Товариства Червоного Хреста України вчили надавати першу допомогу пасажирів київського вокзалу
31 липня, 2019 - 12:35

Спека, задуха, перепади температур та тиску можуть спричинити погіршення самопочуття в людей будь-якого віку. Йдеться не лише про тепловий удар та втрату свідомості: можуть загостритися наявні хронічні стани, підвищитися чи знизитися артеріальний тиск та рівень цукру в крові, статися епілептичний напад тощо.

Протягом акції «Ваша безпека — наша турбота» у приміщенні вокзалу представники Товариства Червоного Хреста України пояснювали дітям і дорослим, як оточуючі повинні діяти, коли комусь поруч стало зле. Також тут можна було отримати експрес-консультацію лікаря, виміряти тиск та отримати дитячу психосоціальну допомогу.

Користуючись можливістю, медики інформували пасажирів вокзалу про те, що епідемія кору в Україні досі не згасла, нагадували про симптоми та методи попередження цієї хвороби. За даними МОЗ, з 28 грудня 2018 р. до 26           липня цього року на кір захворіли 56  594 людей — 26              602 дорослих і 29           992 дитини, а від ускладнень кору померли 18 людей. Протягом спалаху з літа 2017 року на кір захворіли майже 115 тисяч людей, 39 з яких померли. Зараз захворюваність трохи знизилася, але в міністерстві попереджають: показники знову зростуть із початком навчального року.

Киян закликають потурбуватися про вакцинацію до вересня, адже набагато простіше попередити хворобу, ніж лікувати ускладнення. На початку літа київська влада оголосила, що вакцини будуть безоплатними, і місто ними забезпечене.

Дар’я ТРАПЕЗНІКОВА, «День», фото Руслана КАНЮКИ, «День»
Газета: 
Рубрика: