Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

I комфортно, й безпечно

Готується третя навчальна серія мультиків для дітей
24 квітня, 2012 - 00:00

Газета «День» писала про створення в Україні трисерійного мультфільму, який навчає дітей правил безпеки в побуті «Фокс і Трот спішать на поміч». Його вже успішно розтиражовано на CD, також його в подарунок отримали сотні малят Києва, Київської області, Горлівки Донецької області, Євпаторії (Крим). Мультфільм щодо правил поведінки молодших школярів у побуті з’явився за ініціативою торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» в рамках соціального проекту групи компаній «Фокстрот» — «Школа безпеки» — під девізом: «Комфортно там, де безпечно!».

За час ротації мультику офіційний відгук на зміст мультсеріалу вдалося отримати від відділу безпеки життєдіяльності Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. У документі говориться: «Мультсеріал... наочно демонструє найбільш поширені в побуті небезпечні ситуації, він спрямований на впровадження у навчально-виховний процес системи відеонавчання основ безпеки життєдіяльності, тому заслуговує на увагу та підтримку з боку освітніх закладів».

Напередодні літніх канікул у планах активістів «Школи безпеки» — робота з молодшими школярами, щоб під час літніх канікул у кожному домі було комфортно й радісно. Нещодавно закінчився тендер для вибору підрядника для роботи над створенням четвертої серії мультиплікаційного серіалу «Фокс і Трот спішать на поміч».

— Вибір переможця тендера проводився за двома основними критеріями: схожість пропонованого головного персонажа з логотипом торговельної мережі та лояльна цінова пропозиція, — розповідає голова тендерного комітету, виконавчий директор торговельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому» Юрій Пономаренко. — До півфіналу вийшли двоє учасників, які, отримавши рекомендації активістів соціального проекту «Школа безпеки», попрацювали над удосконаленням персонажа й надали ескізи у фінал.

У результаті тендерний комітет вибрав переможця — компанію «АРТ-ВІДЕО». Компанія у власному активі має пригодницькі серіали «Кіт Викрутас» і «Казковий патруль», історичний серіал «Легенди України» та три попередні серії мультсеріалу «Фокс і Трот спішать на поміч». А з історичним серіалом «Історія України в постатях» (серія про князя Олега) компанія стала переможцем II Міжнародного фестивалю «Золота пектораль» у номінації «Анімаційні фільми» (травень 2011р.). За словами керівника анімаційних проектів «Компанії АРТ-ВІДЕО» Зоряни Занюк, компанія вже готова до роботи: зараз прорисовується новий персонаж мультфільму — рятувальника, оскільки, за сюжетом, у новій серії разом із головними героями відважний працівник МНС учитиме малят правильно діяти при виявленні диму та вогню.

Алевтина БЕЛЕЦЬКА
Газета: 
Рубрика: