Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Iндійські думки, українські трави, єгипетські боги

У Вінниці пропонують новий метод лікування
18 листопада, 2004 - 00:00
ВЕНЕРА РИБАЧЕНКО КАЖЕ, ЩО РОБОТА НАД ФІТОПОЛОТНАМИ, В ПРИНЦИПІ, НЕВАЖКА. ГОЛОВНЕ: ДОБРИЙ НАСТРІЙ І ПОЗИТИВНА ЕНЕРГЕТИКА / ФОТО МИКОЛИ ГОРБАТЮКА

Повернувшись три роки тому з Індії, вінничанка Венера Гайсівна Рибаченко жила під впливом побаченого. Зокрема пам’ятався папір, зроблений із збору індійських трав. Там його виготовляють цілими рулонами в духовних центрах Ашрам, які навчають прикладного мистецтва. Методом проб і помилок Венера Гайсівна по пам’яті зварила свій перший папір із українських лікарських рослин. Звісно, що то була лише подоба оригіналу, тому й назву отриманому продукту його авторка дала свою — фітополотно. У процесі роботи Венера Рибаченко удосконалила винахід і тепер навіть збирається його запатентувати та вчити бажаючих робити полотно з трав.

Венера Гайсівна каже, що в принципі це зробити неважко. Головне — добрий настрій і позитивна енергетика. Все робиться вручну, а потім сушиться на сонці. Полотно набирає енергії світила й віддає його людям, які візьмуть фітополотно додому чи наважаться ним лікуватись. До кожної хвороби — своя трава. Так, кінський щавель, як каже винахідниця, стабілізує тиск. Але найбільшим попитом у вінничан користується полотно із збору різних трав — полин і ромашка обов’язково! Для кращого результату дії фітополотна на нього наносять малюнки-коди. Часто бісером. «Вперше бісер застосовували жерці Єгипту, — розповідає Венера Гайсівна, — коли робили для фараонів прикраси, особливо для голови, адже бісер захищає власника оберегу».

Єгипетським фараонам і богам у родині Рибаченків — особлива шана. Дійшло до того, що за датою народження Рибаченки вичисляють, кому який бог підходить як покровитель, і малюють його на фітополотні. Цим займається донька Венери Гайсівни Яна. Образ єгипетського бога рекомендується вішати на стіну як картину, а з собою носити фітоталісман, закодований на певну інформацію чи слово. За принципом — кому чого бракує. У асортименті — навіть фітомонетки для гаманця, а також для вдалої ділової розмови чи для попередження конфліктів. Рибаченки вірять, що їхні фітопластинки можуть навіть очищати продукти й заряджати воду й молоко. «Спочатку я з’ясовую стан людини й чого їй бракує для щастя, те й закодовую на обраному талісмані з фітополотна», — розповідає Венера Гайсівна.

Кому це помогло — невідомо, але однозначно покращило атмосферу в родині Рибаченків. Спільна справа неабияк здружила. Хоча сонця для сушіння фітополотна цього сезону було замало, це не завадило родинним ранковим прогулянкам лісами-полями у пошуках квітів, щоб з часом, перетворивши їх на папір, розмалювати єгипетськими богами.

Мирослава СОКОЛОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: