Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Кіно просто неба

У Львові поповнився список місць «must see»
15 червня, 2016 - 10:16
ФОТО НАДАНО КІНОЦЕНТРОМ

З початком літа на даху одного з кінотеатрів облаштували кінозалу. Як виявилося, наповнити життям і подарувати майбутнє будівлі, яка, здається, вже давно списувалась як пережиток минулого, можна, головне – зусилля! З результатом подібних старань щовихідних можуть ознайомитися всі охочі і, що важливо, спритні, адже дах здатен прийняти глядачів 40-50, тому організатори радять не баритися і замовляти квитки (наразі продаж лише онлайн), адже вони просто розлітаються.

На створення такої атракції на даху колишнього кінотеатру «Сокіл», а тепер – Львівського кіноцентру, працюють орієнтовно 10 людей. «Коли я почав оцінювати площу кінотеатру, зали, то зрозумів, що 60% території є незадіяною, у тому числі і дах. Гріх було його не використати, адже у місті такого ще не було, тому маємо і ажіотаж, і попит», – розповідає директор кіноцентру Андрій Породько. Це кінотеатр іншого кіна: арт-хауз, старі фільми, фестивальні стрічки, українські картини. Якщо на нічний сенс передбачено один фільм, то закінчується він близько 00:00, якщо два – близько 02:00.

Тут можна сидіти на лавах з палетів, м’яких безкаркасних стільцях (пуфах), лежати на газоні, приносити з собою каремат/коцик. Сиди, лежи, стій, головне не заважай іншим при перегляді. Існує тільки одне «не» – не можна приходити у взутті на підборах, дах нагрівається протягом дня і відповідно можна пошкодити покрівлю.

Що цікаво, не дахом єдиним згодом буде відомий цей кінотеатр – у планах відкриття спортивного клубу для дозвілля дітей з інвалідністю.

Мар’яна ЧОРНІЄВИЧ, Львів
Рубрика: