Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ключ до «дрес-коду»

Розпочалася пора випускних балів
20 червня, 2008 - 00:00
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

До цієї події школярі готуються з особливою ретельністю. Адже випускний вечір — це не просто прощання зі школою, а перший в житті молодих людей вихід у світ. Колишні школярі прагнуть підкреслити свій раптово отриманий дорослий статус елегантними і стильними вбраннями. Як правильно підібрати вбрання до цієї знаменної події?

У той час як традиція підказує віддати перевагу класичним світлим сукням і строгим костюмам, більшість випускників намагаються дотримуватися так званої випускної моди, яка кожний рік диктує нові правила, пишуть РІА «Новости». Що ж вибрати, щоб виглядати дійсно стильно, гарно і відповідно до події? Чи є загальні тенденції в моді на вечірні вбрання? І як підкреслити вечірню сукню відповідними аксесуарами? Як знайти ключ до ідеального бального «дрес-коду» — радить історик моди, мистецтвознавець і автор популярних книг — Олександр Васильєв.

Незважаючи на те, що вже багато років найбільш модним кольором для випускного є білий, цього року особливою популярністю користуються поєднання 80-х років — баклажан, бузковий, фіолетовий, темно-зелений, смарагдовий, відтінки жовтого кольору, відтінки марганцевого кольору, а також багато речей в поєднанні з чорним.

Проте, як попереджає Васильєв, «не все, що модно — добре», і головним порадником у виборі кольорів і аксесуарів має стати почуття міри. «Дівчатам треба запам’ятати: що більше стразів, то нижче інтелект». У виборі аксесуарів краще обмежитися ниткою перлів або вишуканою біжутерією.

При виборі вечірньої сукні потрібно враховувати її довжину. На відміну від коктейльного вбрання, її довжина має бути неодмінно не до коліна, а «в підлогу». Що ж до крою, то тут можуть бути найрізноманітніші варіації. При цьому до будь-якої фігури, нехай і не найідеальнішої, пасуватиме сукня стилю «ампір» із завищеною талією.

«Головне, що треба запам’ятати, що якщо відкриваємо ноги, то закриваємо груди, або, якщо відкриваємо груди, то закриваємо ноги. Показуємо щось одне, не все одразу. І ні в якому разі не показуємо пупок разом iз кільцем, тому що інакше жінка схожа на гранату», — розповідає Олександр Васильєв.

У цьому сезоні випускниці замість незручних черевикiв на шпильках можуть сміливо вибрати черевички на товстих підборах або платформі в стилі 90 х, щозараз дуже популярно. Однак історик моди попереджає, що не варто гнатися за модою, яка міняється кожні шість місяців. «І міняється без будь-якого особливого значення, тому що треба просто примусити покупців йти в магазин і купувати нове взуття».

Бажаючи виділитися з натовпу однокласниць, багато дівчат віддають перевагу звичайному костюму. Проте Васильєв переконує, що «брючний костюм — це не тема випускного балу». Він підходить для відвідування театру, для коктейлю, прийому гостей вдома, корпоративної вечірки. На корпоративній вечірці це буде дуже доречно.

Абсолютним моветоном на випускному балу вважається прозора сукня або сукня з оголеним животом. «Треба весь час пам’ятати, що є різниця між випускним вечором і секс-вечіркою», — говорить дизайнер.

Молодим людям в «передвипускну» пору те ж доводиться нелегко. Щоб не дисонувати серед гарно вбраних однокласниць, багато юнаків вимушені проміняти улюблені джинси на новий костюм.

З приводу кольору костюма для випускного вечора немає чітких рекомендацій. «Якщо костюм досить строгий, не дуже смугастий, бутоньєрка, особливо на випускний вечір може бути приємна», — говорить Олександр Васильєв. Бажано при цьому, щоб сорочка була біла, а краватка підібрана відповідно до волосся, кольору обличчя та очей.

Газета: 
Рубрика: