Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Суспільство

23 січня, 2009 - 00:00

Мін’юст перевірить, чи рівні в Сімейному кодексі чоловіки та жінки

Протягом 2009 року Міністерство юстиції здійснить гендерно-правову експертизу Сімейного кодексу України. Згідно з наказом керівника відомства Миколи Онищука, буде проведено комплексне дослідження кодексу на відповідність Конституції, законам та міжнародно-правовим актам з прав людини відносно дотримання принципу забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. Як повідомляє прес-служба Мін’юсту, предметом аналізу стануть положення Сімейного кодексу, визначальні засади шлюбу, особисті немайнові та майнові права та обов’язки подружжя, підстави виникнення та зміст особистих немайнових і майнових прав та обов’язків батьків і дітей, усиновлювачів та усиновлених, інших членів сім’ї та родичів.

«Асканія-Нова» представить Україну на всесвітньому конкурсі

Біосферний заповідник Асканія-Нова вийшов у другий тур всесвітнього конкурсу «Сім нових чудес природи». Підтримати Україну в подальшій боротьбі можна в інтернет-голосуванні на сайті конкурсу, повідомляє прес-служба голови оргкомітету Всеукраїнської акції «Сім природних чудес України» Миколи Томенка. Усього в другий тур потрапили 260 учасників з усіх континентів. Нагадаємо, за підсумками всеукраїнської акції біосферний заповідник Асканія-Нова отримав найбільше голосів експертів, а Національний природний парк Подільські Товтри отримав найбільшу підтримку інтернет-аудиторії. Микола Томенко закликав українців проявити активність і підтримати Асканію-Нову в популярному всесвітньому конкурсі.

Сім нових природних чудес світу планують назвати 2011 року. Голосування триватиме до 7 липня 2009 року. Із 77-ми учасників, які наберуть найбільше голосів під час голосування в інтернеті, експертне журі обере 21-го фіналіста конкурсу. За оцінками оргкомiтету, у голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів осіб. Голосування проводиться на сайті New 7 Wonders, аби віддати свій голос, потрібно зареєструватися, вказавши адресу електронної пошти.

У Ковелі відновила роботу Школа благородних українок

В Ковелі Волинської області знову запрацювала Школа благородних українок. Створену сім років тому установу змушені були закрити через відсутність приміщення. Але міська влада приміщення все ж знайшла. Благородними українками захотіли стати 40 ковельських школярок віком від 8 до 15 років. Як передає телеканал «СТБ», етика й естетика, Закон Божий та психологія — ось основні предмети, які проходять у Школі благородних українок. А ще, звичайно, тут вчать хорошим манерам. Всі діти займаються в одному класі. Викладачі школи говорять, що готові відповісти на всі питання. Вчитися благородним манерам діти приходять після закінчення уроків. Після проходження повного курсу Школи благородних українок учням видають спеціальний сертифікат.

У Миколаєві планують зробити міні-метро

У Миколаєві відбулися громадські слухання проекту генерального плану розитку міста на найближчі 22 роки, повідомляє Укрінформ. За словами міського голови Миколаєва Володимира Чайки, необхідність розробки цього документу виникла вже давно. Останнім часом місто розвивалося досить хаотично, адже існуючий генплан вже давно застарів. В обговоренні документу, який підготували фахівці державного науково-дослідного інституту проектування міст «Гіпроград» взяли участь представники громадських організацій, депутати, працівники державних органів влади, місцевого самоврядування і всі бажаючі. Було внесено низку змін та доповнень до цього важливого документу, які будуть враховані при остаточному прийнятті плану. Серед основних змін, які очікують миколаївців в найближчі два десятки років — зменшення кількості населення та збільшення чисельності людей пенсійного віку, збільшення кількості житла, розвиток промислової та ландшафтно-рекреаційних зон. Серед основних новобудов — об’їзний міст через Південний Буг та автодорога. Планується також будівництво нових трамвайно-тролейбусних ліній та міні-метро, яке складатиметься з двох ліній протяжністю 12 та 29 кілометрів відповідно.

Газета: 
Рубрика: