Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

13 травня, 2008 - 00:00

За бій із Томпсоном Кличко отримає 70% призового фонду

Чемпіон світу у версіях WBO та IBF у суперважкій вазі, українець Володимир Кличко та обов’язковий претендент WBO, американець Тоні Томпсон, за свій бій отримають гонорари в співвідношенні 70% на 30%. Про це стало відомо з джерел у штабі організаторів поєдинку. Як передає «Champion.com.ua», точну суму гонорарів джерело не повідомило, уточнивши, що вона задовольняє обидві сторони, і цей пункт не викликав тривалого обговорення. Нагадаємо, поєдинок між чемпіоном світу по боксу у версіях WBO та IBF/IBO В. Кличком та американським боксером Т. Томпсоном відбудеться 12 липня у Гамбурзі. В. Кличко буде захищати свої чемпіонські пояси у суперважкій вазі.

Ольга Герасим’юк закликає Україну боротися з насильством над жінками

Україна повинна взяти участь у загальноєвропейській кампанії з протидії насильству над жінками й у розробці відповідної конвенції. Про це заявила народний депутат Ольга Герасим’юк, яка представляла Україну на тематичній конференції всіх країн- членів Ради Європи. «В Україні побутова форма насильства над жінкою вважається «сімейною справою» й дуже мало розглядається правозахисниками. На щастя, у нас створено чимало центрів, куди жінка, яка потерпає від насильства, може звернутися й попросити допомоги. Але на зміну такій формі допомоги, коли жертва на певний час вилучається з сім’ї, потрібно ставити питання про вилучення з сім’ї агресора. Йдеться про рівність прав і рівність перед законом. Одним з пунктів обговорення було залучення чоловіків до цього руху, зокрема парламентаріїв. Для України це дуже делікатне й нове питання, і українські чоловіки — в тому числі парламентарії — не погоджуються на пропозицію створити групу, яка б працювала над захистом прав жінок», — сказала депутат. «Цю проблему треба постійно обговорювати, шукати нові форми її розв’язання. Тому на конференції було вирішено запропонувати Раді міністрів Ради Європи почати працювати над конвенцією щодо протидії насильству над жінками, зокрема побутовому. Це важливе рішення, оскільки досі такої конвенції не існувало. Україна повинна долучитися до розробки цього документа», — наголосила О. Герасим’юк.

Євро-2012 Львів хоче зустріти без тюрем

Цю позицію поділяє і влада, і жителі, і осуджені. Як передає «Новий канал», дві колонії та СІЗО, які зараз розташовані у Львові, мають намір переселити за межі міста — у нові приміщення. В планах влади розпочати будівництво вже до кінця року. Всі виправні установи повинні мати комфорт міжнародних стандартів: на одного осудженого — по п’ять квадратних метрів житлової площі та по 80 — інфраструктури. Звичайно, ніяких кімнат барачного типу, одна кімната максимум для 4—5 людей. Ванні кімнати, спортзали — все, як у Європі. СІЗО переселять недалеко від міста. А ось колонії №30 та №48, які мають по 10 гектарів землі, перенесуть кілометрів за 40 від Львова. Також влада має намір оновити виробництво в колоніях. Через застаріле та енергоємне обладнання залучати до роботи можуть лише третину осуджених. Інші сидять без діла на шиї у держави, хоч не проти утримувати себе й заробити зайву копійку. Отже, інвестори мають обов’язково врахувати й цей чинник. Їхні пропозиції будуть вивчатися ще декілька місяців. Тим часом, вже на осінь має бути готова проектно-кошторисна документація.

10 травня відсвяткували Всеукраїнський день футболу

Як повідомляє інформаційна служба Федерації футболу України (ФФУ), заходи, приурочені до свята, мають сприяти популяризації гри в нашій країні, що готується до проведення фінальної частини Євро-2012. З ініціативи ФФУ численні заходи передбачали проведення різноманітних турнірів серед юнаків і дівчат, матчі між командами батьків, викладачів, зустрічі молоді з легендарними гравцями й тренерами, показові фрагменти уроків футболу, цікаві конкурси й багато іншого. Офіційну церемонію відкриття Дня футболу за традицією прийняв київський Тренувальний центр ім. Віктора Баннікова. Тут зібралися представники ФФУ, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс, головний тренер збірної Олексій Михайличенко, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, а також тренери збірної України та почесні гості. Завершив офіційну програму фінал Кубка Києва серед команд 1995 рр. між представниками шкіл «Динамо» й «Зміна».

Газета: 
Рубрика: