Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

5 лютого, 2008 - 00:00

На Херсонщині почалися хокейні реформи

Регіональна програма розвитку хокею, яка розроблена на Херсонщині на період до 2012 року, має на меті не лише зміцнити здоров’я населення, а й забезпечити участь команди області у чемпіонаті України з хокею, повідомляє Укрінформ. Зокрема, програма передбачає, що у загальноосвітніх навчальних закладах регіону щороку залучатимуть 200—250 школярів до короткочасного навчання базових елементів хокею. А у дитячо-юнацьких спортивних школах регіону буде забезпечено функціонування не менш як трьох відділень хокею. Що ж до матеріально-технічної бази, то наступного року буде введено в експлуатацію нову спортивну споруду зі штучним льодом — другий льодовий центр у Херсоні. Також у Херсоні 13 вересня 2007 року розпочато будівництво першої черги критого палацу зі штучним льодом на 450 місць. Замовником об’єкту є Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Вартість проекту — 15 мільйонів гривень.

Мальта допомагає львівським безпритульним

Віднедавна Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян, що у Львові, поряд iз послугами, задекларованими в його назві, видаватиме одяг та продукти, а мобільні групи волонтерів і працівників у випадку необхідності супроводжуватимуть відвідувачів до лікувальних закладів, повідомляє Укрінформ.

Окрім цього, запрацює оглядова кімната, буде обладнано приміщення для приготування їжі. Чималу роль зіграли громадські організації, що сформували відповідну мережу пунктів. У першу чергу це представництво Мальтійської служби «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», шпиталь імені митрополита Андрія Шептицького. Вони обладнали декілька осередків з кімнатами для проживання, психологічної реабілітації, майстернями.

«Зараз у нашому Центрі здійснюють реєстрацію бездомних, їм допомагають виробити або поновити паспорт, отримати медичну та соціальну допомогу, зареєструвати шлюб і навіть брати участь у волевиявленні, — зазначила начальник управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Федорович. — Соціальні працівники також надають різні консультації, скеровують відвідувачів у відповідні заклади. Ми видали спеціальний посібник про роботу з цією верствою людей. Загалом у центрі вже зареєстровано близько 250 осіб. Внесені нині виконкомом зміни суттєво розширили послуги для них». Окрім цього, медичні працівники оглядатимуть бездомних, а ще до їхніх послуг будуть душова, пральня, склад безкоштовного одягу і взуття, гуманітарних продовольчих пайків.

Газета: 
Рубрика: