Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

2 вересня, 2006 - 00:00

Шестирічна Даринка із Закарпаття стала віце-міні-міс світу

Шестирічна мешканка закарпатського міста Мукачевого Даринка Колібаба виборола титул віце-міні-міс на Всесвітнього конкурсі краси «Міні-міс нації» у Бразилії. Право представляти Україну на цьому заході їй дісталось після перемоги на Всеукраїнському конкурсі «Міні-міс України», котрий відбувся 6 травня цього року. На українському конкурсі вона також здобула друге місце і титул «Маленька міс України-2006» з-поміж 37 учасниць. Раніше Даринка перемогла суперниць на обласному конкурсі «Міні-міс», отримавши головну корону. Даринка Колібаба є онукою голови Ужгородської РДА, повідомляє Наталка ПОПОВИЧ, Ужгород.

Центр Києва забруднили на 757 мільйонів гривень

Прокуратура Подільського району Києва порушила кримінальну справу за фактом забруднення побутовими та будівельними відходами понад 18 га землі в столиці, що завдало місту збитків місту на суму понад 757 млн. гривень. Згідно з повідомленням прес-служби Управління Служби безпеки України в Києві, співробітники СБУ виявили та припинили протиправну діяльність комерційної структури, яка без дозволу використала понад 18 га землі на кордоні Подільського та Шевченківського районів Києва, створивши на цій території звалище побутових і будівельних відходів. За підрахунками Державного управління екології та природних ресурсів у Києві, таким чином Подільському району було завдано шкоди на суму 419 млн. 185 тис. гривень, а Шевченківському — на суму 338 млн. 163 тис. гривень, передає korrespondent.net. За матеріалами УСБУ прокуратура порушила справу за частиною 1 статті 239 (забруднення земель) Кримінального кодексу. Слідство в справі триває.

На Волині утворився смерч

31 серпня в селі Квітневе Рожищенського району внаслідок сильного дощу та шквалистих поривів вітру утворився смерч. У результаті була зруйнована будівля пилорами СВК «Квітневе», в семи приватних житлових будинках зруйновані та частково пошкоджені покрівлі. З пошкоджених будинків до родичів відселені п’ять мешканців. Жертв і постраждалих немає, повідомляє прес-служба МНС.

На вулиці в Одесі знайдено чотири кілограми ртуті

31 серпня в Одесі, напередодні Дня знань та святкування Дня міста, на вулиці Чайковського, 1/3 була знайдена скляна колба з чотирма кілограмами ртуті, повідомляє прес-служба МНС. Небезпечна знахідка знаходилася прямо на газоні неподалік від Одеського державного академічного театру опери та балету, де її вдень і знайшли робітники театру під час прибирання території. На місце негайно прибуло відділення рятувальників МНС, які вилучили «живий метал» для подальшого знешкодження.

Реформа правоохоронних органів закінчиться у 2009 році

Реформування правоохоронних органів в Україні розраховане на три з половиною — чотири роки й має завершитися до кінця 2009 року. Про це повідомив голови комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович, передає proUA. «Так заплановано. Але планування в довготермінових проектах абсолютно невдячна річ», — додав при цьому Стретович, підкресливши, що виконання плану залежить від багатьох об’єктивних та суб’єктивних чинників. Стретович зазначив, що Концепція реформування повністю опрацьована робочими групами й чекає розгляду на комітеті та в Національній комісії за участю Президента. За його словами, реформа відбуватиметься в три етапи. Перший етап — 2006 — 2007 роки — стане етапом підготовки змін до Кримінально-процесуального кодексу, остання редакція якого 2001 року нічим не відрізняється від радянського варіанту Кримінального кодексу 1963 року. При цьому Стретович зазначив, що зараз готується нова редакція Кримінально-процесуального кодексу. Другий етап — 2007 рік — передбачає прийняття всіх підготовлених законопроектів. Третій етап — 2008 — 2009 роки — етап поступового запровадження прийнятих документів. Стретович також зазначив, що в результаті реформи правоохоронні органи будуть перетворені в органи правопорядку з відповідними функціями й обов’язками, оскільки досі в законодавстві не визначено, що таке правоохоронні органи та які організації до них належать. Реформа також покликана остаточно деполітизувати правоохоронні органи, вивести слідство з-під відома прокуратури, навести лад у системі та управлінні цих органів та в системі освіти, яка, за його словами, випускає зараз у десять разів більше фахівців галузі, ніж потребує ринок.

Газета: 
Рубрика: