Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Суспільство

9 жовтня, 2012 - 00:00

У Миколаєві відкрили центр надання адміністративних послуг

Відтепер кожен миколаєвець зможе отримати будь-яку довідку чи свідоцтво в одному місці. Адміністративні послуги тут надаватимуть орієнтовно 50 працівників. Центр обладнаний електронною чергою, довідковими стендами, місцями очікування та місцями для заповнення бланків. Андрій Яковлєв, начальник відділу дозвільних процедур Миколаївської міської ради, розповів: «Тут діятимуть насамперед служби, задіяні в земельних процедурах, архітектурних, ті, що надають дозвільні документи, — ДАІ, МНС тощо. І великий блок соціального напрямку. Департамент соціального захисту знайшов можливість надавати всі свої послуги в цьому центрі. Ще однією новинкою є те, що кожен підприємець он-лайн зможе відслідкувати рух свого документа». Крім того, як зазначає пан Яковлєв, місця державних адміністраторів обладнані загальноукраїнськими програмами державного реєстру, в які вносяться всі дані щодо операцій із заявами для видачі документів загального характеру. Миколаїв не перше місто в області, де працює центр надання адмінпослуг. Більш прогресивним у цьому напрямку є Вознесенськ, де вже повністю налагоджена система документообігу. Варто підкреслити, що подібні адміністративні центри вже давно діють у більшості міст країн Європейського Союзу, що дозволяє не тільки заощаджувати час громадян, а й оптимізувати кількість чиновників, задіяних безпосередньо у спілкуванні з користувачами послуг, що значно зменшує можливість корупційних дій, повідлмляє Христина СИНИЧКІВ, корпункт «Дня» в Миколаєві.

Колекцію Нікітського ботанічного саду поповнив кедр власної селекції, саджанці унікальних рослин і... пам’ятник богині Флорі

Увесь минулий тиждень був святковим у кримському селищі Нікіта, де розташовано всесвітньо відомий ботанічний сад, який було засновано 200 років тому. Власне, і впродовж 2012 року заходи присвячували цьому ювілею. І весняний бал тюльпанів нинішнього року, і фестиваль ірисів, і виставка троянд (про це «День» писав свого часу), і тепер починається бал хризантем, який відбувається тут щороку, починаючи з 1953-го. Цього року в експозиціях «Балу хризантем-2012» буде представлено близько 350 сортів європейської, азійської та американської селекції. До ювілею наукового центру «Укрпошта» випустила поштовий блок «Нікітський ботанічний сад — Національний науковий центр. 200 років», що складається з чотирьох марок, на яких змальовано альтанку, адміністративну будівлю, партер саду, й один із видів кактусів. Національний банк України випустив в обіг пам’ятні монети номіналом 50 і 5 гривень зі срібла й нейзільберу. Кабінет Міністрів України вперше виділив з нагоди ювілею 20 мільйонів гривень, які використали на капітальний ремонт уже історичних будівель, реконструкцію лабораторних корпусів, оранжерей, інженерних систем і придбання устаткування. Також відбулася наукова конференція «Роль ботанічних садів і дендропарків у забезпеченні екологічного добробуту і розвитку аграрного виробництва». Також в рамках ювілейних заходів у Нікіті відкрили бронзовий пам’ятник античній богині Флорі. «Нікітський ботанічний сад займається рослинництвом, і богиня Флора є покровителькою саду, тепер вона житиме у нас в партері», — сказав директор саду, академік Валерій Єжов. На честь ювілею в Нікіті було посаджено кедр «Обеліск», який вивели вчені Нікітського ботанічного саду. Міністерство аграрної політики України передало Нікіті саджанці унікальних рослин, що були привезені до України: Буддлея Давида, дерен Білий, дерен Коуза, трахелосперум Жасміновидний, барбарис Тунберга, міхуроплідник, калина Давида, два види гортензій та олеандр, повідомляє Микола СЕМЕНА, «День», Сімферополь.

Плавчиня Дарина Зевіна здобула «золото» і «бронзу» етапу Кубка світу

На другому етапі Кубка світу на короткій воді, який приймала Доха, чемпіонка І Юнацьких Олімпійських ігор Дарина Зевіна здобула золоту і бронзову нагороди, повідомляє www.noc-ukr.org. Спочатку киянка виграла 200-метрівку своїм коронним стилем — на спині, показавши 2.02,99. Завершила Дарина свій виступ у Досі «бронзою». До того ж здобула її на 200 м вільним стилем — 1.56,31, що є новим рекордом України. У загальному заліку Кубка світу Дарина Зевіна знаходиться на другій позиції, маючи 20 очок. Попереду — досвідченіша угорка Катінка Хошсу — 25 пунктів.

Газета: 
Рубрика: