Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

28 вересня, 1999 - 00:00

Гуманітарна допомога від вдови прем'єра Франції

Минулого тижня відчинив двері медико-соціальний центр у Хмельницькому. Цей центр з'явився завдяки вдові колишнього прем'єр-міністра Франції П'єра Береговуа. Такий шляхетний порив мадам Жильбер Береговуа, можливо, пояснюється й тим, що її колишній чоловік родом з Хмельниччини. Центр — то три кімнати в одному з будинків міськлікарні: палата на чотири ліжко- місця, кабінет лікаря й аптека гуманітарних медпрепаратів. Передбачається, що за день прийматимуть до 40 пацієнтів за списками від міського комплексу соціальної реабілітації та побутового обслуговування самотніх пенсіонерів. Одначе наразі організаторам медико-соціального комплексу навіть важко уявити, що то буде, коли з першими приморозками сюди потягнуться місцеві «бомжі». Облік «категорії суспільного дна» ніхто не веде — «туди щодня прибуває». Проблема загострилась: у попередні роки ті нещасні знаходили собі нічліг у підвалах багатоповерхових будинків, та через нашестя злодюжок мешканці будинків загратували всі підвальні входи та виходи, повідомляє кореспондент «Дня» Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ .

При перетині українського кордону затримано 82 нелегали

32 вихідці з Південно-Східної Азії було затримано днями прикордонним нарядом на одній із застав Мукачевського прикордонного загону, повідомили агентство Інтерфакс-Україна в прес- службі прикордонних військ. Ще 50 нелегалів було виявлено неподалік від села Іршава (Закарпатська обл.). Окрім того, наряд ДАІ затримав 20 громадян Афганістану, транспортованих трьома автомобілями зі Львова до Івано-Франківська. Не виключено, що всі три групи нелегалів мали об'єднатися у прикордонній зоні для спільного перетину кордону.

Цукрові буряки збирають вручну

Складне становище спостерігається нинішньої осені зі збором цукрових буряків в традиційно буряківницькій Рівненській області. Незважаючи на чудову погоду і той факт, що нинішнього року в області під цю культуру відведено на тисячу гектарів менше, ніж минулого, зібрано урожай лише з восьми відсотків посівів. Головною проблемою для агропромислового комплексу області залишається нестача пального. Саме з цієї причини з готових до роботи 230 бурякозбиральних комбайнів виведено на поля всього 40. Інші стоять через відсутність пального. За таких умов у господарствах Рівненщини основною силою на полях стали люди. Сьогодні дідівськими методами — вручну — збирають цукрові буряки чотири тисячі чоловік, повідомляє кореспондент «Дня» Володимир КОНЄВ .

Газета: 
Рубрика: