Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Михайло Воронін — людина і модельєр

15 грудня, 2000 - 00:00

B українській моді є імена, які, будучи частиною нaшoгo сьогодення, водночас уже стали надбанням історії — історії моди та історії нашої країни. Саме таке місце посідає серед вітчизняних модельєрів Михайло Воронін — ідеолог українського респектабельного чоловічого одягу, створенню якого він присвятив майже 40 років (перші його моделі були показані в Жовтневому палаці в 1963 роцi).

У новій колекції фірми «Михайло Воронін» на 2001 рік було представлено всі три лінії концерну: молодіжна лінія «Желань», виконана із сучасних недорогих тканин, широко відома масова лінія «Михайло Воронін» — класичний одяг різноманітного асортименту з якісних тканин і, зрештою, лінія «Voronin» — елітний одяг із високоякісних дорогих тканин, що виготовляється універсальною — за фасонами, матеріалами, колірним рішенням і навіть за порою року. Судіть самі: був охоплений практично весь чоловічий одяг: модні молодіжні комплекти з піджаками «курточного» типу: ділові респектабельні костюми, куртки-парки і класичні пальта, картаті костюми з подовженими піджаками і, звичайно ж, смокінги — від класичних до вельми химерних. Усе це розмаїття було виконано в кашемірі, наймоднішому сьогодні твіді та вовняних смесових тканинах, а також — літній блок — з використанням тканин креш (з ефектом прим’ятості) і смесового льону.

Стосовно ж колірного рішення, тут варто особливо виділити досить великий блок костюмів у велику клітинку, часом досить сміливих колірних рішень — синього (від блакитного до індиго), всіх відтінків червоного та інших поєднань яскравих кольорів.

По завершенні показу серед публіки на імпровізованому аукціоні було розіграно унікальний приз, причому анонімно — ведучий Ілля Ноябрьов сказав тільки, що для продажу виставлено «найдорожче, що є в Михайла Вороніна». Звісно, присутні були заінтриговані, й ціна лота стрімко піднеслася з однієї гривні до 250. І переможець торгу не помилився. За таку порівняно невелику суму він отримав можливість пошити в ательє Вороніна костюм, який Михайло Львович скроїть особисто. А на сьогодні це справді унікальна можливість.

Зоя КОЛОТУШКIНА
Газета: 
Рубрика: