Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Модернізація традицій

«Артек» стане суперсучасним комплексом для відпочинку дітей
13 серпня, 2004 - 00:00
ОДИН ІЗ МОДЕРНІЗОВАНИХ КОРПУСІВ «АРТЕКУ» / ФОТО АВТОРА

Дітям можна допомагати по-різному: можна дарувати подарунки, можна влаштовувати свята, а можна ці добрі справи робити одночасно — зважившись на реконструкцію найбільшого центру дитячого відпочинку — «Артек».

«Артек» був і залишається, протягом багатьох поколінь, одним із найбільш знаменитих і бажаних місць відпочинку мільйонів дітей. Небувалого масштабу реконструкція торкнулася Міжнародного дитячого центру. Відбудовують 30 дитячих корпусів, стадіон на 8000 місць, п’ять плавальних басейнів, 10 їдалень. Незабаром тут буде збудовано суперсучасний медичний комплекс, повністю оновлено готельне господарство.

Коли реконструкцію буде завершено, «Артек» зможе приймати до 50-ти тисяч дітей щорічно. Тобто стане найбільшим в Європі табором для дітей, набуде статусу світового лідера дитячого відпочинку. Україна забезпечить до 50% наповнення табору, інші путівки планують розподіляти серед інших країн.

На даний момент тут відпочивають майже три тисячі дітей із двадцяти країн світу на рік, а, як відомо, «Артек» працює цілорічно — табір приймає 27 тисяч дітей на рік. Облаштування за найвищими світовими стандартами дозволить не тільки збільшити число відпочивальників, але і запрошувати дітей із зарубіжних держав, де вони зможуть ознайомитися з Україною, її традиціями, встановити контакти зі своїми українськими однолітками, і в дружній міжнародній атмосфері провести літні канікули на Кримському узбережжі Чорного моря.

30 липня цього року було здано в експлуатацію об’єкт, що не має аналогів в Україні — школу на 1270 учнів п’ятих — одинадцятих класів. Навчальні лабораторії і класи школи обладнано 900-ма комп’ютерами і новітньою технікою від мультимедійного проектора до інтерактивної дошки. У цій школі будуть вчитися діти, що відпочивають в «Артеку» під час навчального року. На даний момент завершилася реконструкція таборів «Морський» і «Янтарний», що належать «Артеку», на черзі здача табору «Кришталевий». Така реконструкція дозволить «Артеку» забезпечити новий якісний рівень в організації відпочинку дітей.

Президент України Леонід Кучма, що відвідав «Артек», високо оцінив роботу причетних до відродження центру підприємств і подарував МДЦ «Артек» шість екскурсійних мікроавтобусів, сім машин супроводу, спортивне спорядження і дві тисячі комплектів спортивної форми.

Особливою нагородою відзначено особистий внесок у реконструкцію навчально-виробничого комплексу «Артеку» народного депутата України Олександра Грановського (член комітету ВР із питань бюджету). Олександра Геннадійовича нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня.

Володимир КОСЕНКОВ
Газета: 
Рубрика: