Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Молодь обирає Європу

19 вересня, 2013 - 12:11

Молодь Донецька виступає за інтеграцію до Європи. Про це свідчить останнє соціологічне опитування, яке було опубліковане в газеті «День». Обираючи цей вектор, молоді люди акцентують увагу на можливостях і розвитку. Така нагода випала молодим донеччанам 16-17 вересня під час четвертого всеукраїнського туру InterRail «Європейського молодіжного парламенту — Україна». Окрім Донецька проект охопив 15 міст України і триватиме до 22 вересня включно. В цілому в проекті взяло участь близько 600 студентів і школярів з України, Португалії, Німеччини, Польщі, Швейцарії та інших країн.

InterRail — це дводенні англомовні сесії, спрямовані на розвиток освіти й формування активної небайдужої громадянської позиції серед молоді. Тема секцій цього року — «Від Асоціації до Угоди» («From Association to Agreement»). Організатори надали можливість молодим людям висловитися щодо «Угоди про Асоціацію» і продемонструвати свої знання у сфері міжнародних відносин. Крім того, учасники змогли продемонструвати свої підходи до цієї теми, запропонувати шляхи розв’язання існуючих проблем.

Важливо, що мовою спілкування була англійська мова — це показник готовності молоді до інтеграції. Багато дипломатів у коментарях зазначають: «Проблема інтеграції — також в незнанні мови серед населення. У цьому сенсі молоді люди прогресивніші за старше покоління».

Європейський молодіжний парламент — це міжнародна політично нейтральна організація, заснована 1987 року у Франції. Її мета — зростання рівня усвідомлення молодими людьми важливості питань, що стосуються Європи, і сприяння здобуттю дійсно унікального навчального досвіду. В Україні її було засновано 2000 року. За цей час це вже четвертий такий .

Катерина ЯКОВЛЕНКО, «День», Донецьк
Газета: 
Рубрика: