Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Недотримання обмежень – злочин

У Великобританії за порушення режиму ізоляції та вечірки вже почали штрафувати
30 вересня, 2020 - 10:01
ФОТО РЕЙТЕР

Як уже повідомляв «День», у Великобританії у зв’язку зі зростанням кількості заражень COVID-19 посилені карантинні обмеження, і прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що вони можуть тривати пів року. Обмеження охоплюють режим роботи закладів харчування, зустрічі й заходи, жорсткіші вимоги щодо масок, підкріплені штрафами.

Зокрема з понеділка в Британії штрафують за недотримання режиму самоізоляції. Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС. Будь-хто, у кого був позитивний результат тесту на Covid-19 або хто контактував із зараженим, тепер зобов’язаний перебувати на карантині. Недотримання офіційного розпорядження про самоізоляцію вважається злочином, за який штрафуватимуть на 1 000—10 000 фунтів стерлінгів (приблизно 1 300—13 000 доларів США). Як зазначає видання, дослідження, проведене на замовлення уряду, показало, що лише 18% людей із симптомами перебувають на самоізоляції.

Водночас Шотландія, Північна Ірландія та Уельс додатково оголосили свої, жорсткіші карантинні вимоги. Наприклад поліція Шотландії цими вихідними попросила розійтися приблизно 300 приватних вечірок. Як пише «Європейська правда», про це повідомляє ВВС. У три будинки довелося заходити силою. Всього виписали 100 штрафів, 14 людей затримали. Серед нових обмежень у Шотландії — заборона приватних вечірок за участі більше 15 людей, якщо там є гості з більш ніж одного домогосподарства. В органах охорони здоров’я пояснюють, що це створює значні ризики для масового зараження.

На фото: Люди йдуть під час ранкової години пік у фінансовому районі Кенері-Уорф у Лондоні.

Газета: 
Рубрика: