Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Педагоги – на протесті

Вимагають від влади не скорочувати фінансування галузі
4 грудня, 2020 - 11:08
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Учора, 3 грудня, Федерація профспілок України організувала пікет біля Верховної ради України. До акції долучилася профспілка працівників освіти і науки  та озвучила свої вимоги до парламенту та уряду. Основна з них — фінансове забезпечення освітньої галузі відповідно до закону «Про освіту» у розмірі не менше, ніж 7% ВВП.

Серед інших вимог працівників освіти і науки — затвердження схеми посадових окладів педагогів, а також підвищення заплати з 1 січня 2021 року за коефіцієнтом 1,5 відповідно до погодженої з профспілками постанови, як альтернативи відтермінованої постанови № 822.

Також мітингарі просять забезпечити у 2021 році місцеві бюджети освітньою субвенцією у повному розмірі з її розподілом залежно від кількості класів; виділити у 2021 році додаткові дотації на здійснення видатків з утримання закладів освіти, не допустити її зменшення на 2 мільярда гривень; не допустити зменшення фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти на 500 мільйонів гривень. Також вимагають запровадити обов’язкове державне страхування працівників закладів освіти на випадок захворювання коронавірусом.

Газета: 
Рубрика: