Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

При сприянні правоохоронців борги повертаються до бюджету

21 квітня, 1999 - 00:00

— Ми співпрацюємо з ним в рамках створених Координаційних комітетів боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Зокрема, стосовно перевірки законності придбання певними особами будівель чи автомобілів.

Відповідь доповнив начальник УМВС Валерій Бевз:

— Сьогодні існує політична воля щодо створення НБР, але відповідного закону немає. Оскільки НБР не існує де-юре, то немає і контактів. Говорячи словами голови ВР Олександра Ткаченка, проблема нашого суспільства полягає в тому, що ми протягом декількох років розкрадали державу згідно з чинним законодавством, а тепер хочемо врятувати її також у відповідності до чинного законодавства. Це є проблемою суспільства, і вирішувати її треба через соціально-політичні, економічні важелі, а не через фіскальні, силові і тому подібне.

Микола Давиденко також розповів про законність взаєморозрахунків на енергоринку області та щодо можливих незаконних зисків «Чернігівобленерго» (компанію фактично приватизовано. — Авт. ).

Зараз іде тотальна перевірка «Чернігівобленерго» і всіх дирекцій районних електромереж. Спільно з іншими правоохоронними органами, які працюють у своїх напрямках роботи, створено оперативно-слідчі групи, якими виявлено деякі порушення при виконанні розрахунків, перерахунку коштів до державного бюджету. Порушено уже 12 кримінальних справ за розкрадання електроенергії, у тому числі три — отримання хабара посадовими особами РЕМ і одна — давання хабара.

Валерія ПЕТРОВСЬКА
Газета: 
Рубрика: