Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Прокуратура наводить порядок у фінансових справах... національностей

1 жовтня, 1998 - 00:00

Тільки управління капітального будівництва Рескомнацу, завданням якого є створення умов для комфортабельного розселення представників народів, котрі постраждали в СРСР, повинно повернути до бюджету 558 282 гривень.

Так, наприклад, за період, що перевіряється Рескомнац перерахував райдержадміністраціям АРК на викуп житла 1 мільйон 776 тисяч гривень. З них «загубилося», тобто не було документально підтверджено, 124 150 гривень. З

271 499 гривень, виділених на будівельно-монтажні роботи за пайовою участю, видатки на суму 117 168 гривень, або 43,1%, так само не було документально підтверджено.

Перевіркою встановлено також численні факти нецільового використання бюджетних коштів. Так, наприклад, відділ міжнаціональних стосунків Вірменського міськвиконкому суму в п’ять тисяч гривень, призначену для сплати за проїзд і перевезення багажу депортованих громадян, фактично витратив на придбання холодильника, друкарської машинки і канцтоварів для відділу та новорічних подарунків для працівників.

Центральний суд Сімферополя розглядає в даний момент карну справу «Імдат-Банку», через рахунки якого перераховувалися значні бюджетні кошти Рескомнацу.

Згадані й численні незгадані факти вказують на те, що Рескомнац АРК фактично самоусунувся від контролю за використанням бюджетних коштів. Така ситуація дозволяє окремим ділкам отримувати значні бариші, користуючись надто тактовним і м’яким ставленням держави до національних організацій і їх проблем.

№187 01.10.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Анатолій ТИТАРЧУК, керівник прес-центру прокуратури Автономної Республіки Крим
Газета: 
Рубрика: