Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Роби, як олімпійці

Українські чемпіони провели показову розминку, щоб залучити людей до активного способу життя
12 вересня, 2014 - 12:23
ОЛІМПІЙСЬКА ПРИЗЕРКА ГАННА БЕЗСОНОВА ПРОВОДИТЬ ПЕРШУ СПОРТИВНУ РОЗМИНКУ НОВОГО ЕТАПУ DO LIKE OLIMPIANS / ФОТО ОЛЕГА ОЛЕКСЮКА

Флешмоб відбувся 10 вересня у Києві. Так розпочався новий етап проекту DO like OLYMPIANS («Роби, як олімпійці»), організованого Національним олімпійським комітетом України та компанією «Кока-Кола Україна».

Минулого року дворазова призерка Олімпійських ігор, художня гімнастка Анна Безсонова розробила комплекс вправ, які видатні українські спортсмени виконали разом із дітьми. Акцію записали на відео та розповсюдили по школах України — «олімпійську» розминку виконали у 130 закладах, до проекту долучились понад 8,5 тисячі учнів.

Організатори вирішили продовжити проект. «Необхідно пропагувати здоровий спосіб життя, і проект DO like OLYMPIANS чудовий у цьому плані. Було б добре, аби цей проект підтримали не тільки у школах, а і на підприємствах, адже сучасна людина повинна гармонійно розвиватися», — зауважив президент НОК України Сергій Бубка.

Видатні українські спортсмени та працівники компанії «Кока-Кола» разом розім’ялися під запальну музику: у комплексі вправ поєднали елементи боксу, фехтування, легкої атлетики тощо. «Кайфував, коли на розминці були вправи з боксу, — зізнався призер Олімпійських ігор у Лондоні, боксер Денис Берінчик. — Якщо діти побачать таку акцію, то будуть повторювати вправи. Батьки мають прививати дітям звичку робити зарядку, займатися пробіжками. Сам тренуюсь двічі-тричі на день, без вранішньої гімнастики не можу жити, це — поштовх до медалей, адекватного життя і порядності».

Фіналістка Олімпійських ігор у Пекіні, художня гімнастка Віра Передерій допомагала у розробці вправ для «олімпійської» розминки. Спортсменка поділилася враженнями від проекту: «Отримала море задоволення, усім раджу кожен день починати з такої зарядки. Спорт завжди об’єднує людей. Такий маленький захід, як спортивний флешмоб, приносить багато позитиву кожному. І з таких маленьких кроків потрошку будемо об’єднувати школи, потім навіть міста, будемо гуртуватися та будемо єдиною країною».

По закінченні флешмобу президент НОК України Сергій Бубка та генеральний директор компанії «Кока-Кола Україна» Роджер Гонтле підписали нову угоду про партнерство. «Кока-Кола» — найстаріший спонсор світового олімпійського руху, підтримує його з Олімпійських ігор 1928 року в Амстердамі. Український НОК співпрацює з компанією з 1996 року, разом вони втілюють проекти  «Олімпійський день», Всеукраїнський Олімпійський урок, «Герої спортивного року», провели конкурс «Намалюй олімпійський талісман», під час якого обрано талісман Олімпійської збірної України — «Лелеченя».

«Ми маємо спільні з олімпійським рухом цінності — здоровий спосіб життя, прагнення до щастя, оптимізм. Наші працівники — одна команда, і вони поділяють цінності компанії. Ми проводимо вранішні уроки йоги, на заводі є футбольна команда, наші працівники можуть відвідувати спортивні заходи, які ми підтримуємо. В Україні ми допомагаємо багатьом проектам для розвитку спорту, і найдавніший з них — співпраця з НОК. Також є спільний з Асоціацією аматорського футболу України проект «Шкіряний м’яч», ми будуємо спортивні майданчики біля шкіл», — поділився Роджер Гонтле.

Після підписання угоди Сергій Бубка розповів про нові досягнення українських олімпійців: «Ми пишаємось виступом української команди, яка нещодавно повернулася з Юнацьких Олімпійських ігор у Нанкіні, там ми здобули 29 медалей. Тож наші олімпійці радують нас».

Марія ПРОКОПЕНКО
Газета: 
Рубрика: