Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СБУ ліквідувала канал поставок в Україну коштовних каменів

7 березня, 2008 - 00:00

Співробітники столичного управління Служби безпеки України припинили функціонування схеми контрабандних поставок в Україну коштовних каменів. Оброблені коштовні камені — діаманти, сапфіри, смарагди, рубіни, гранати, топази, берили — зловмисники переправляли з Таїланду, передає «Лігабізнесінформ».

Уночі 5 березня під час спецоперації у міжнародному аеропорту «Бориспіль» було затримано 36-річного громадянина Росії, який контрабандним шляхом ввозив партію коштовних каменів (11 найменувань) загальною вагою майже 7 кілограмів (34 771 карат). Коштовності вилучено. Порушено карну справу за ознаками злочину, передбаченими ст. 201 Карного Кодексу України (контрабанда).

Оперативники спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в м. Києві встановили, що затриманий громадянин переправляв товар спільникам, які займаються виготовленням та збутом ювелірних виробів. Використавши підробні документи на огранювання коштовних каменів ніби саме на території України, зловмисники таким чином легалізовували прибутки ювелірних майстерень по реалізації неврахованих коштовних виробів.

«Українська огранка за якісними показниками на порядок вища за азіатську та належно оцінюється ювелірами Європи, що дає можливість зловмисникам, вдаючись до таких операцій, вигідно продати цінний товар іноземним туристам», — повідомили в СБУ.

Газета: 
Рубрика: