Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Серед гарантій держави перед УЄФА — створення координуючого органу

21 лютого, 2008 - 00:00

У газеті «День» №26 від 13.02.08. було опубліковано матеріал «Пілот помилився, це не пустеля» (автор Валерій Мірський). У вищенаведеному матеріалі, зокрема, йшлося: «Вимоги до національних асоціацій країн, де проводяться фінальні турніри, акумулюють досвід проведення вісімнадцяти планетарних і дюжини європейських першостей. Квінтесенція цього майже 80-річного досвіду — наділення Національної асоціації функціями посередника між ФІФА, УЄФА та керівництвом держави, відповідальністю координатора всіх процесів підготовки до змагань. За дотримання міжнародних стандартів прийому учасників футбольного видовища та умов проведення турніру відповідає Національна асоціація, і тільки вона».

Ця інформація вводить в оману читачів вашого видання, оскільки суперечить уявленням про систему державного управління та взаємодію з неурядовими організаціями, які чітко регламентуються угодою «Про проведення фінального турніру чемпіонату Європи УЄФА 2010/12 з футболу, укладеною між Спілкою європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та Польською футбольною асоціацією і Федерацією футболу України, які разом називаються «Приймаюча асоціація».

Відповідно до п. 3.1 (с) цiєї Угоди уряд бере на себе зобов’язання створити спеціальний уповноважений державний орган з питань підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, який буде відповідати за виконання зобов’язань уряду перед УЄФА.

У цьому ж підпункті Угоди міститься перелік гарантій, які взяла на себе держава перед УЄФА щодо організації всіх необхідних заходів із підготовки до чемпіонату. Зокрема, гарантією №25 цього підпункту Угоди передбачається створення урядом спеціального координуючого державного органу для організації процесу підготовки до чемпіонату, яким є Національне агентство України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Євген ЧЕРВОНЕНКО, голова Національного агентства України з питань проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу
Газета: 
Рубрика: