Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Шахтарі Луганщини освоюють фермерство

Але основної професії не міняють
26 серпня, 1998 - 00:00

Не можна сказати, що запропонований варіант було зустрінуто гірниками з великим ентузіазмом. Багато гірників відверто іронізували з приводу того, що замість встановленої зарплати держава пропонує всією сім’єю «запрягтися в плуг». Але згодом списки бажаючих отримати земельний наділ збільшилися. Закономірність: вугільні підприємства, що не входять до складу державних холдингових компаній, самі шукають додаткові резерви, які дозволяють утримувати сім’ї шахтарів. Інші ж колективи розраховують в основному на допомогу держави, і пропозиції про особисте підсобне господарство приймають у штики.

Наприклад, на самостійному підприємстві — шахті №71 «Індустрія», що в Ровеньках, бажання мати земельні ділянки виявили 400 гірників. У середньому кожний з них взяв по два гектари землі. У «Первомайськвугіллі» бажаючих менше — близько 50. В інших державних холдингових компаніях пропозиція облдержадміністрації ігнорується.

Як повідомила головний спеціаліст обласного управління земельних ресурсів Раїса Овсянникова, ділянки для ведення особистого підсобного господарства виділяються із земель державної власності на підставі Земельного кодексу України. Працівники вугільної промисловості, які побажали вести особисте господарство, отримають допомогу в придбанні насіння, гербіцидів, комбікорму, а також молодняку птиці та тварин.

Алла АНТИПОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: