Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Шість українських вишів – у списку кращих

До рейтингу британської компанії Quacquarelli Symonds потрапили університети Києва, Харкова, Сум і Донецька
17 вересня, 2015 - 13:12
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Список вузів оприлюднили учора на сайті компанії. Міжнародний рейтинг вищих навчальних закладів QS World University Rankings оцінює результати діяльності університетів світу за основними академічними показниками, серед яких: репутація вишу в академічному середовищі, ставлення роботодавців до випускників, цитація наукових публікацій представників університету, співвідношення кількості викладачів і студентів. Також враховують чисельність іноземних викладачів і студентів у закладі. До рейтингу QS World University Rankings 2015/2016 увійшли більше 800 університетів 82 країн світу.

З українських вищих навчальних закладів до списку потрапили Київський національний університет ім. Тараса Шевченка з позицією у категорії 421—430, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, який посів місце у категорії 491—500, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», який розташували у категорії 601—650. Донецький національний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» і Сумський державний університет зайняли місця у категорії 701+.

Престижний рейтинг вчетверте очолив Массачусетський технологічний інститут, що у Сполучених Штатах Америки. На другому місці — Гарвардський університет, також з США, і Кембриджський університет з Великобританії. Крім цього, у першій десятці є такі знамениті виші, як Стенфордський та Оксфордський університети і Каліфорнійський технологічний інститут. Вперше у топ-10 увійшла Швейцарська вища технічна школа Цюріху. У першій двадцятці покращили свої позиції два університети Сінгапуру. 

Цього року в рейтингу QS World University Rankings найбільше університетів з США — 154 заклади. Багато вишів з Великобританії, Німеччини і Франції. Чимало закладів з Японії, Австралії, Китаю, Канади й Італії. У рейтингу є 21 університет з Росії.

Це — 12-й рейтинг QS World University Rankings. Британська компанія Quacquarelli Symonds складає список кращих університетів світу у п’яти областях: мистецтво і гуманітарні науки, техніка і технології, науки про життя і медицина, природничі науки, соціальні науки і менеджмент.

Марія ПРОКОПЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: